11 Ιουλίου 2016

Γαριδομακαρονάδα με λινγκουίνι

Τι χρειάζεσαι:

 250 γρ γαρίδες 5 τχ ντοματίνια 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλό κομμένο Σάλτσα ντομάτας Ζωμό γαρίδας 50 γρ Λευκό κρασί Ελαιόλαδο Αλάτι και Φρέσκο πιπέρι Βρασμένα λιγκουίνι Μαϊντανό

 Πώς το Φτιάχνεις: 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά. Με μία οδοντογλυφίδα βγάζουμε το εντεράκι από το πάνω μέρος του σώματος της γαρίδας. Το κέλυφος δεν το πετάμε, θα το βράσουμε με 250 γρ νερό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζωμό που θα βγεί, αφού τον έχουμε σουρώσει από το κέλυφος της γαρίδας, θα τον βάλουμε στην σάλτσα μας για να ενισχύσουμε την γεύση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σωτάρουμε. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό γαρίδας. Η σάλτσα μας τώρα θα είναι πολύ ζουμερή, αυτό μην σας προβληματίζει, θα αυξήσετε λίγο την φωτιά σας και θα περιμένετε να εξατμιστούν τα υγρά. Αφού έχει μείνει μόνο σάλτσα στο τηγάνι μας προσθέτουμε της γαρίδες μας και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά.Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας και τον μαϊντανό. 

Μικρά μυστικά: Εαν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό απο τις γαρίδες μέσα στα μακαρονια όταν τα βραζετε !!! - See more at: http://www.oisyntagesmou.gr/sintages_psaria-thalassina/garidomakaronada-me-ligkouini#sthash.l3rlGlKP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου