Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

St. Etienne - A.E.K Pregame

sentragoal.gr

Η πρώτη επιστροφή της Α.Ε.Κ έγινε από πέρυσι. Η Ένωση γύρισε στον φυσικό της χώρο, τη μεγάλη κατηγορία, και κατέκτησε άμεσα τον πρώτο της τίτλο. Και τώρα είναι έτοιμη για τη δεύτερη επιστροφή, στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για πεκχαρτ

Εκεί όπου έχει χαρίσει κατά το παρελθόν μοναδικές στιγμές δόξας και επιτυχιών στον κόσμο της. Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '60 και τις αναμετρήσεις με τη Μονακό κύλησαν 198 ευρωπαϊκές βραδιές (κατά κύριο λόγο, αν και δεν έλειψαν και κάποιες ημερήσιες αναμετρήσεις). Σε αυτά τα ματς η ΑΕΚ έχει να επιδείξει 65 νίκες, 44 ισοπαλίες και 89 ήττες με συνολικό απολογισμό τερμάτων 258-307.

Μπορεί το πρόσημο να είναι αρνητικό, αλλά η ΑΕΚ κουβαλά βαριά κληρονομιά. Είναι μια ομάδα που έχει νικήσει τεράστια μεγέθη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έχει παίξει στην προημιτελική φάση και των τριών διοργανώσεων, αλλά και εκείνος που έπαιξε για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα, από τη Γαλλία, ετοιμάζει τη δική της ολική επαναφορά για να τη μάθει ξανά καλά όλη η Ευρώπη.

Ψάχνει την έκπληξη μέχρι τη σέντρα

Η ώρα για την ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ έφτασε. Εδώ και μέρες, αμέσως μετά την κλήρωση, ο Τιμούρ προσάρμοσε τα πλάνα του πάνω στη Σεντ Ετιέν και στις ιδιαιτερότητες αυτής της αναμέτρησης. Ετσι, πολλά για το αρχικό σχήμα δείχνουν πως είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του, αλλά υπάρχουν 1-2 ερωτήματα και μια έκπληξη που ψάχνει για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο ως την τελευταία στιγμή.

Είναι φανερό πως όλο το «παιχνίδι» θα γίνει στην επιθετική γραμμή. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πέκχαρτ δείχνει πως έχει σημαντικό προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης, λόγω σωματοδομής, ικανότητας στα στημένα (επιθετικά αλλά και αμυντικά) αλλά και της πείρας που διαθέτει. Ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει μια έκπληξη με την παρουσία του Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ωστόσο, ο «Αραβας» διεκδικεί θέση και στο αριστερό άκρο. Εκεί όπου υπάρχει ο Βάργκας, με την ποιότητα και τις εξαιρετικές εκτελέσεις, που όμως δεν δείχνει την αντίστοιχη αμυντική συνέπεια. Ως εκ τούτου, σε ένα ματς που απαιτείται συγκέντρωση και πάθος απ’ όλους, ίσως ο Αραβίδης να είναι η λύση στα χέρια του Τιμούρ. Εκεί υπάρχουν ερωτήματα. Για τις υπόλοιπες θέσεις και ειδικά την άμυνα αυτά έχουν απαντηθεί προ πολλού.

Ο Ανέστης θα είναι ο φύλακας της «κιτρινόμαυρης» εστίας, με τους Γκάλο και Ντίντακ στα δύο άκρα και τους Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο κεντρικό δίδυμο. Ακλόνητο είναι και το δίδυμο των Σιμόες και Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μάνταλος θα αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού και ο Μπαρμπόσα δείχνει πως έχει καπαρώσει μια θέση στα άκρα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ζουν αυτές τις μέρες με την... καψούρα των διακοπών και κάποιας μαγευτικής παραλίας, αλλά και στη Γαλλία μη φανταστείτε πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ειδικά εδώ στη Νότια Γαλλία η ζέστη είναι υψηλή και ο περισσότερος κόσμος ψάχνει μικρές αποδράσεις. Ετσι, στο υπέροχο γήπεδο «Ζοφρουά Γκισάρ» που θα αγωνιστεί απόψε η ΑΕΚ δεν αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 20-25.000 Γάλλοι. Για ένα γήπεδο που χωρά 42.000 θεατές, προσφάτως ανακαινισμένο και με εκπληκτική αισθητική, θα είναι μισοάδειο. Πάντως, υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την παρουσία Ενωσιτών (αναμένονται από 300 μέχρι 800 άτομα) και κυρίως την παρουσία των οπαδών της Μαρσέιγ που έχουν αδελφοποιηθεί με την Original.

Δυσμενέστατη η παράδοση

Δυσμενέστατη είναι η παράδοση της ΑΕΚ με γαλλικές ομάδες. Με τη Σεντ Ετιέν έχει τεθεί αντιμέτωπη μόνο σε φιλικό (ήττα με 1-0 το 1999), αλλά μέχρι τώρα έχει συναντηθεί συνολικά εννέα φορές με τέσσερις γαλλικούς συλλόγους: τέσσερις φορές με τη Μονακό, από δύο Παρί Σεν Ζερμέν και Λιλ και μία φορά με τη Μαρσέιγ. Στις έξι περιπτώσεις νοκ άουτ αγώνων η ΑΕΚ είχε μόνο αποκλεισμούς και καμία νίκη. Επιπλέον, στις τρεις περιπτώσεις που βρέθηκε με Γάλλους σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ (Μονακό 2003, Λιλ 2006) ή ΟΥΕΦΑ (Λιλ 2004) δεν κατάφερε να προκριθεί.

Σεντ Ετιέν - ΑΕΚ 22:00 NovaSports2

Σεντ Ετιέν (4-3-3): Ρουφιέ, Τεοφίλ-Κατρέν, Περέν, Πολομά, Πογκμπά, Λεμουάν, Σελνά, Νταμπό, Αμουμά, Μπέριτς, Τανανέ

ΑΕΚ (4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Πέκχαρτ

Γήπεδο: Ζοφρί Γκισά

Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)

3 σχόλια:

  1. Ας γράψω εδώ δυο σκέψεις μου. Είδα τις τελευταίες μέρες πολύ μελό, δλδ. 'μετά από 4,5 χρόνια επιστρέφει', 'ανοίγει φτερά' κλπ. Ο πρώτος που μου αρέσει η νοσταλγία και η στατιστική είμαι εγώ. Απλώς παράγινε. Ένα δείγμα ότι όλα τα σάιτ γράφουν τα ίδια. Το θέμα όμως δεν είναι το παρελθόν μα το παρόν. Η ουσία είναι η εξής: Έχει τα φόντα η ΑΕΚ να μπει στους ομίλους; Πρόσεξε, όχι απλώς να αποκλείσει τη Σεντ Ετιέν αλλά ακόμη μια ομάδα. Προφανώς, αν δεν μπούμε στους ομίλους που για μια ΑΕΚ κάθε χρόνο είναι ο μίνιμουμ στόχος είναι καταστροφή. Αν είμαστε εκτός Ευρώπης 4 Αυγούστου, ΔΙΠΛΗ καταστροφή. Αν συμβεί αυτό, δλδ. αποκλεισμός από Σεντ Ετιέν, οκ, ενα που θα φταίει είναι ότι λόγω αποχής ημαστε στους ανίσχυρους. Από την άλλη, αυτό το ξέραμε από πρόπερσι. Τι έκανε λοιπόν η ΑΕΚ για να είναι έτοιμη; Άργησε για νέο προπονητή, άργησε για σέντερ-φορ, άργησε γενικώς για ενίσχυση. Κι επιπλέον, και δεν σχολιάζεται από κανέναν δεν έπαιξε ένα , ξαναλέω ένα φιλικό με δύσκολο αντίπαλο για να δοκιμάσει τα γράδα της. Τεράστια λάθη που μάλλον θα τα πληρώσουμε. Μακάρι ο Τιμούρ να είναι θαυματοποιός και να μούμε ομίλους. Διότι θα είναι μέγιστο πλήγμα, μετά από αυτά που περάσαμε να δεις ΠΑΟ,ΠΑΟΚ στους ομίλους και την ΑΕΚ εκτός. Κι είπαμε: Θέλουμε νέους οπαδούς... Α, ναι: Αν αποκλειστούμε, τα παπαγαλάκια θα αναλάβουν έργο: Γκαντεμιά στην κλήρωση, φταίει ο Πλατινί, δεν πειράζει πάμε για το νταμπλ, θα μας γίνει μάθημα, πάμε για το στόχο του γηπέδου κλπ. Έτοιμες στο συρτάρι δικαιολογίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω Χαγκα , δεν φοβαμαι

    Όταν τα έλεγα εγώ αυτά Λευτέρη με λέγατε " Ισοπεδοτικό" κτλ κτλ

    Φάτε 3 μπαλακια σημερα και από άυριο τα ξαναλέμε

    Εκτός αν ο Τιμουράκος Τζαλακώστας στήσει λεωφορία πίσω πάρω Χ και μετα βγούνε από τα καβούκια τους όλοι και θα μιλάνε για μπαλαρα και γεμιστε το ΟΑΚΑ και ΛΙΩΣΤΕ τους .

    Η Επιλογή προπονητη δυστυχώς μας έδειξε και τους φετινους μας στόχους ΔΗΛΑΔΉ διατήρηση της 4 θεσης και με λιγη τύχη πάλι το κύπελλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή