Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Ζητήστε απόδειξη, λένε στους τουρίστες

Κι όμως, στη μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής η κυβέρνηση "επιστρατεύει" ακόμη και τους ξένους τουρίστες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να βρεθούν στη χώρα μας. Και τους καλεί, μέσω του γγ Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, να ζητούν αποδείξεις από τους καταστηματάρχες!
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έδωσε συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, μέσω της οποίας απηύθυνε την... πρωτότυπη (τουλάχιστον) έκκληση προς τους τουρίστες: ζητάτε απόδειξη!

"Ζητήστε απόδειξη" είναι το μήνυμα που απευθύνει στους τουρίστες μέσω της ελβετικής εφημερίδας ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνοντας ότι το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Γενικότερα ο κ. Πιτσιλής στην συνέντευξή του αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί η "κουλτούρα του φόρου" και σημειώνει πως «στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από φθινόπωρο θα στοχεύσουμε, μεταξύ άλλων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής».

Τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι έχουν προβλεφθεί να γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν από περίπου 2.100 ελεγκτές. Ο κ. Πιτσιλής τονίζει ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα της περιοχής τους, λόγω σχέσεων γνωριμίας που διατηρούν, καθώς πίνουν τον καφέ τους εκεί. Για το λόγο αυτό θα κάνουν ελέγχους σε άλλες πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου