Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Εξώδικο ο Πύρρος Δήμας στην ΑΥΓΗ

Εξώδικο κατέθεσε ο Πύρρος Δήμας στην εφημερίδα Αυγή, αναφορικά με άρθρο γνώμης που καυτηρίαζε την λεγόμενη dream team της άρσης βαρών και το άδοξο τέλος της, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που τίναξε όλη την ομάδα του Χρήστου Ιακώβου στον αέρα. Ο Ολυμπιονίκης ισχυρίζεται πως το άρθρο είχε στόχο να τον υποτιμήσει και να τον προσβάλει, παρουσιάζοντάς τον ως «αργόσχολο, ύποπτο για ντοπάρισμα, τεμπέλη αθλητή που λάθρα κατέκτησε ολυμπιακά μετάλλια σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες».
Η κόντρα ξεκίνησε όταν η εφημερίδα, όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε άρθρο γνώμης με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς Αθλητισμό», στο οποίο ο Δημήτρης Χρήστου αναρωτιόταν που «χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της Ελληνικής Άρσης Βαρών την οποία είχαμε ονομάσει “ντριμ τιμ” για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα;»
Ο αρθρογράφος έκανε λόγο για »μια βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου ντοπαρίσματος» και περιέγραφε μάλιστα τις δοσοληψίες των υπευθύνων του αθλήματος τότε με την πολιτική εξουσία.

Όπως ισχυριζόταν «τα 10 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια της Άρσης Βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, άνοιξαν την όρεξη των κατασκευαστών ολυμπιονικών (Σγουρός και Ιακώβου) που ζήτησαν κονδύλια για το άθλημα, υποσχόμενοι πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, που θα δόξαζαν τη χώρα και την κυβέρνηση. Όταν άκουσε το πρόγραμμα ο Σημίτης, απάντησε: Πάρτε τα λεφτά, κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά αν πάει κάτι στραβά, να ξέρετε ότι εγώ δεν ήξερα τίποτα».

Το σημείο όμως που προκάλεσε την αντίδραση του Ολυμπιονίκη ήταν άλλο. «Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;» γράφει παρακάτω το άρθρο της Αυγής.

H ρητορική αυτή ερώτηση λέει ο Πύρρος Δήμας «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να διαπιστώσει κανείς τις συμμετοχές μου από το 1992 έως το 2004 σε πληθώρα αθλητικών αγωνιστικών διοργανώσεων άρσης βαρών, όπως στους μεσογειακούς αγώνες καθώς και στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα».

Στο σημείο αυτό διατυπώνει τη θέση πως »η εν λόγω κρίση αποσκοπεί στην απρόκλητη υποτίμηση και προσβολή μου, καθώς με στοχοποιεί, αναφέροντάς με ονομαστικά, και συμπεριλαμβάνοντάς με σε μία ομάδα «ανύπαρκτων» πρωταθλητών που δεν συμμετείχε σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά μόνο κατόρθωνε, άγνωστο πώς και πάντως όχι με νόμιμους και διαφανείς τρόπους να αποσπά ολυμπιακά μετάλλια.

Το κερασάκι στην τούρτα υπήρξε η αμέσως επόμενη φράση στο άρθρο που δήλωνε: «Διότι έτσι δεν αγωνίζεσαι για την τιμή της πατρίδος και τη δόξα του αθλητισμού, αλλά για την τιμή της πατρίδος σου, από τα παχυλά πριμ και τα άλλα ευεργετήματα των αργομισθιών». Η φράση αυτή, αναφέρει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «συμπληρώνει και επαυξάνει την εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση που διενεργείται σκοπίμως, κατά τρόπο που να προκαλείται τεράστια βλάβη στην τιμή και την υπόληψή μου, καθώς παρουσιάζομαι εν τέλει ως ένας αργόσχολος, ύποπτος για ντοπάρισμα, τεμπέλης αθλητής που λάθρα κατέκτησα ολυμπιακά μετάλλια σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου