Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η αλήθεια για Μελισσανίδη από τον 'Αποδυτηριάκια'

Ο τίγρης ξεπούλησε. Μέχρι κι αυτό είπανε. Ότι ο ιδρυτής της «AEGEAN», της πρώτης εταιρείας στον κόσμο στο είδος της, αποχωρεί από τη ναυτιλία, τα πετρέλαια, τα λιμάνια του, από τις μπίζνες του στο γλόμπο όλο.
Έτσι συμβαίνει όταν μεταδίδει την «πληροφορία» ένας άσχετος ακόμα κι αν δεν έχει κακές προθέσεις, αλλά ήθελε απλά να εντυπωσιάσει, και όταν απευθύνεται σε άσχετους. Με συνέπεια η «στραβή» είδηση να παραστραβώσει, ακόμα και να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Από το τι ακριβώς ισχύει.

Πούλησε το αφεντικό της ΑΕΚ το 20% των μετοχών της δικής του εταιρείας, που το 2006 είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αξίας 99,5 εκ. δολάρια. Έβαλε στο παντελόνι την κατοσταρού το κάποτε φτωχόπαιδο από τις λάσπες της Κοκκινιάς, ένα ποσό που πλήρωσε...άλλη εταιρεία του! Δηλαδή;

Από την «άλλη» εταιρεία του δεν μπορούσε να απελευθερώσει 100 εκ. δολάρια και με την τράμπα, με την αγορά 11.300.000 περίπου μετοχών, βρέθηκε με ρευστό με το οποίο θα κτυπήσει στρατηγικούς στόχους στην Ελλάδα. Μήπως του κάνουν και «πίπες» του τίγρη κάποιοι υπουργοί.

Το άλλο, σχετικά με το «σοκ», ότι ο Μελισσανίδης εγκαταλείπει την αυτοκρατορία του. Το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η πολυεθνική AEGEAN διπλασίασε(!) τα καθαρά κέρδη της σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Μιλάμε με στοιχεία επιβεβαιωμένα από τράπεζες και την Wall Street.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου