Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η υστερία της πόζας

Η Βανδή γιορτάζει της Παναγιάς με καυτό μαγιό στην παραλία. Η Αραβανή φόρεσε το ίδιο μπικίνι στη Μύκονο, με την Οικονομάκου στο Μαϊάμι ή δε ξέρω που στην ευχή, στην κοσμική Εσπερία. Ο Ρουβάς δείχνει τα παιδιά του στο Instagram, όλοι γελαστοί και καλοζωισμένοι, σα διαφήμιση για οικογενειακές ασφάλειες ζωής ή σειρά αμερικάνικη που κάθονται ευτυχισμένοι για πρωινό και λένε «μπαμπά; Μου περνάς το φυστικοβούτυρο;». Η Συνατσάκη ποζάρει με κοτσίδες που θα θελαν και τρεις ώρες να φτιαχτούν, ανέμελη σε μια παραλία. Η Καινούργιου, όμως, κάνει μπάρμπεκιου με κρέατα, ικανά να θρέψουν τρία χωριά σε πανηγύρι, ενώ η ίδια πάμε στοίχημα πως θα δοκιμάσει μόνο τις μυρωδιές, στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Όλα τα σάιτ, τα περιοδικά, οι ειδήσεις στη τηλεόραση, προσκυνάμε στριγκ και μπικίνι, σε μια απελπισμένη, υστερική, φρενιτιώδη προσπάθεια ανεμελιάς και καλά καλοκαιρινής, τροφοδοτώντας την επιδειξιμανία, την εγωκεντρικότατα, την ανουσιότητα και καλά «επώνυμων» που θεωρούν πως η ζωή τους αξίζει να δείχνεται ως φωτορομάντζο, άνευ μελό γοητευτικού συναισθήματος, όμως! Η περιήγηση στην είδηση κορυφώνεται με το ότι τα οπίσθια της καημένης της Καρντασιάν έχουν ψώρα και κάνει ενέσεις για να τη καταπολεμήσει. Αυτό το δράμα είναι παγκόσμιο για να αισθανθούμε εμείς οι κοινοί θνητοί και οι θνητές, με οπίσθια όχι king size μεγέθους, αλλά απλά χρηστικού, πως κάθε ευλογία έχει και ένα τίμημα και πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και ψωραλέους κώλους!
Η υστερία της επίδειξης συνεχίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, σα οργίλα σκαμπίλια, σα τρέλα σάρκας. Όλοι περνούν υπέροχα, είναι καλογυμνασμένοι, έχουν λεφτά για διακοπές, για ακριβά μαγιό, για αξεσουάρ σπάνια, για πετσέτες σινιέ, για περιηγήσεις σε κοσμικές ή δύσκολα προσβάσιμες παραλίες. Διάσημοι και μη. Πρωταγωνιστές της show b ή γραφιάδες και γραφιαδοπούλες. Δως του η Παλαιολόγου ξαπλωτή στο σκάφος του Πάριου, μάλλον και η Αλούπη να περνά την εγκυμοσύνη της σε πόζες δείχνοντας την κοιλιά της. Να και η Δέσποινα Καμπούρη με μπικίνι ενάμιση μήνα μετά τη γένναα του δεύτερου παιδιού της.



Η Μαριέττα Χρουσαλά φωτογραφίζεται οπίσθια στη Μήλο, ως άλλη επιδειξιομανής Αφροδίτη, σε ένα πολυτελές σαλόνι, με μια έξοχη ιδιωτική θέα σε θάλασσα. Η Βίκυ Κουλιανού, έχει απίστευτο κορμί στα 50 της δίπλα σε πράσινη θάλασσα, με ξύλινη προβλήτα, στην οποία δε βούτηξε για το «απίστευτο κορμί» είναι στεγνό και τα μαλλιά κομμωτηρίου! Η Ελένη Μενεγάκη σε περιοδεία σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και σε ξαπλωτή θερινή ζωάρα, με το χρυσό μπικίνι, διαβεβαιώνει πως ναι, έχει αφαλό και η Φουρέιρα, για να μην ανησυχείτε, είναι στη Χαλκή, πάνω σε κάτι βράχια, με ένα μαγιό – νανοβιονική ζώνη μάλλον που καλύπτει για κάποιο λόγο πουριτανισμού μόνο τη μέση και τίποτα άλλο. Η Σκορδά έλειψε μια μέρα, λόγω σεβασμού στη Παναγιά μάλλον απ τις γυμνικές εμφανίσεις της, αλλά κάπου την πήρε το μάτι μας με σορτσάκι και ίσως για αυτό να μην την αναγνωρίσαμε σε άλλες πόζες της, ως φυσιογνωμία. Φοράει το μίνι της και η Έλενα Ράπτη ως πολιτικός κοσμοπολίτισσα και σεργενά στη Μύκονο (εμ που αλλού; Στη Λούτσα κοτζάμ Ράπτη;)…



Φρενίτιδα! Αν δεν ανέβει η ζωή στα social media, δεν υπάρχει καλοκαίρι, που δεν το ζουν, αλλά το φωτογραφίζουν! Ταυτόχρονα με αυτή την ζωή σε πόζες όλων μας, το ίδιο Αιγαίο αρχίζει να γεμίζει πάλι και ξανά με πορτοκαλί σωσίβια. Έλληνες σκοτώνουν παράφορα και σκοτώνονται, όπως κάθε παρανοϊκό, άδειο, καυτό, μοναχικό Αύγουστο. Οι έρημοι δρόμοι στην πόλεις θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες, όπου μέσα απ τις γρίλιες των παραθύρων, καιροφυλακτούν ελεύθεροι σκοπευτές, λες καμιά φορά και σκιάζεσαι! Τα μαγαζιά είναι κλειστά λόγω διακοπών ή λόγω κρίσης για πάντα. Οι φίλοι μοιάζουν ηλίθιοι στην απουσία τους, αφορίζοντας το ότι ο λαός τρώει αρνιά της Παναγίας, ενώ οι ίδιοι προτιμούν να πίνουν ξύδια στην Ανάφη. Οι παντρεμένοι φίλοι κάνουν μπράτσα κουβαλώντας ομπρέλες, καρέκλες και αντηλιακά υψηλού δείκτη προστασίας σε μακρινές, εναλλακτικές παραλίες, για να χουν τα μωρά άποψη. Και αυτοί σου δείχνουν στα σόσιαλ μιντια πως περνάνε ειδυλλιακά τον Αύγουστο.



Εν τω μεταξύ, ένα αγόρι, βουρκώνει ακούγοντας τον εθνικό ύμνο, σε μια νιότη όλο θυσίες για το βάθρο της πρωτιάς. Χωρίς βοήθειες. Χωρίς χρήματα. Μόνο θέληση, μύες, στόχος. Και το σαγονάκι του να τρέμει και να συγκρατεί τα αναφιλητά, αντρίκια, γιατί ρε γάμω το ναι, «απ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά» είναι φτιαγμένη αυτή η υπέρτατη, η πάντα ζητούμενη, η ελευθερία! Κλικ, όμως στον αξούριστο ηγέτη Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κρητική, γαλάζια παραλία, αγκαλιά με την Μαρέβα «του» όπως γράφει. Η Μαρέβα «του», φορά τυρμπάν χαλαρά δεμένο, σκουλαρίκια κρίκους – ταιριαστούς, γυαλιά πανάκριβα και σινιέ μαύρο μαγιό, με περίπλοκο μπούστο. Δικαίωμα του ηγέτη στο Instagram! Τι; Καλύτερος είναι ο Άδωνης με την Ευγενία; Πιο πέρα απ τη πόζα του Μητσοτάκη στις Κρητικές παραλίες, ένας 25χρονος αυτοκτονεί, κρεμασμένος από μια μπασκέτα. Το σώμα του όλη τη νύχτα αιωρούταν σε ένα σχολικό προαύλιο, πάνω από σχέδια σε τοίχους με περιστέρια ειρήνης και χρωματιστούς ήλιους.
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου, με τους υπέροχους κοιλιακούς και ένα μπικίνι φλοράλ με φραμπαλάδες, διατηρεί κορμί αν και τρώει αργά το βράδυ και μωρέ τι μου λες! Η Νανά Καραγιάννη τα κατάφερε! Είναι εκτός νοσοκομείο. Και τρώει. Σκέτο. Προσπαθεί. Παλεύει. Ξανά! Την προστατεύει η Αγία Άννα Φόνσου και το Σπίτι του Ηθοποιού. Η Ελένη Χατζίδου, όμως, με κοτσίδες και αυτή, απ αυτές που είναι στη μόδα, αλά Χάιντι – εντελεβάις, το λουλουδάκι των Άλπεων, ποζάρει σε πισίνα, τόπλες, αλλά με πλάτη, σε μισή δουλειά επίδειξης!
Σχιζοειδής πια, πληροφορία τρυπώνει στο μυαλό. Και αυτοί που κάνουν όλο αυτό για να υπάρχουν και εμείς που τα καταγράφουμε και όλοι οι χρήστες στο παγκόσμιο χωριό της επικοινωνίας, με μπικίνι και θάλασσες και διαφημιζόμενη ευτυχία, όλο ρετούς σε κορμιά, μέσα απ τα νέου τύπου κινητά. Μια δημοσιογράφος απ την «Gurdian» κάνει συνέντευξη απ την 105 ετών, γραμματέα του Γκέμπελς. «Όσοι σήμερα λένε ότι θα όρθωναν το ανάστημά τους και θα αντιστεκόντουσαν στους Ναζί, μπορεί να το πιστεύουν ειλικρινά, όμως είμαι σίγουρη πως αν βρίσκονταν εκεί δεν θα έκαναν και πολλά». Μετά την άνοδο του Ναζιστικού Κόμματος «όλη η χώρα έμοιαζε να έχει μαγευτεί από ένα ξόρκι», επιμένει. «Παραδέχομαι πως τότε ήμουν μάλλον απολιτίκ, αλλά να ξέρετε πως αν είχα τον ιδεαλισμό της νιότης και τους πήγαινα κόντρα, δεν αποκλείεται να κατέληγα με σπασμένο το λαιμό μου…», διαβάζω στη Lifo, και μετά «…θυμάται όταν της έδωσαν το φάκελο της ακτιβίστριας Sophie Scholl, που εκτελέστηκε για εσχάτη προδοσία το 1943 επειδή μοίραζε αντιπολεμικά φυλλάδια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου: «Μου είπε ένας απ’ τους ειδικούς συμβούλους του Γκέμπελς να βάλω το φάκελο στο χρηματοκιβώτιο και να μην του ρίξω ούτε μία ματιά. Ήμουν πολύ ικανοποιημένη που με εμπιστευόταν κι έτσι δεν τον κοίταξα – η επιθυμία μου να τιμήσω την εμπιστοσύνη του ήταν δυνατότερη απ’ την περιέργειά μου να διαβάσω το φάκελο». Ζηλεύω την δημοσιογράφο. Θυμάμαι γιατί ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, πιστεύοντας πως μπορεί να μην αλλάξω τον κόσμο, αλλά θα βοηθήσω να αλλάξει μόνος του με αλήθεια. Τελικά μετρώ και εγώ τα στριγκ της Φουρέιρα και τις ανέμελες πόζες της Σκορδά στα ατέλειωτα, τεμπέλικα καλοκαίρια τους. Και «ο χειμώνας έρχεται» όπως λένε οι Σταρ στον Μάρτιν και στο «Game of throne». Αλλά πάλι τι ξέρουν αυτοί; Ας φωτογράφιζαν τους ανταρόλυκους στο Instagram, να υπήρχαν…


http://tamtam.news/read-this/tt-332/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου