Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

F1: Προβληματισμός για τη HONDA

motori.gr

Με το χειρότερο τρόπο ξεκινάει η δεύτερη περίοδος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος για τον Φερνάντο Αλόνσο.

Image result for alonso

Η «ασθένεια» των μοτέρ της Honda ξαναχτύπησε και στο Γκραν Πρι του Βελγίου, από τα πρώτα
μάλιστα επίσημα δοκιμαστικά, κάτι που ανάγκασε τον Ισπανό, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, να δει την εξέλιξη των δοκιμών από τα πιτς.

Είναι θέμα πάντως μια εταιρία με την τεχνογνωσία της Honda, σε συνδυασμό με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Formula 1, όπως η McLaren με περγαμηνές, να μην μπορούν να βρουν λύσεις και να «παιδεύονται» για δύο σχεδόν χρόνια, παρουσιάζοντας μια εικόνα που σίγουρα δεν συνάδει με την ιστορία των δύο εταιριών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Formula 1 είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με υψηλή τεχνολογία και με ιδιαίτερους κανονισμούς.

Ναι αλλά και η McLaren δεν είναι η όποια ομάδα. Τέτοια ιστορία έχει πίσω της, με νίκες και πρωταθλήματα.

Το θέμα είναι όταν βρεθούν εντός 10άδας στην εκκίνηση πανηγυρίζουν, κάτι όχι και τόσο σύνηθές, ενώ οι απογοητεύσεις, ακολουθεί η μία την άλλη.

Ο Αλόνσο πάντως θα εκκινήσει στο Γκραν Πρι του Βελγίου από την τελευταία γραμμή της εκκίνησης για έναν αγώνα που η θεά τύχη θα παίξει το ρόλο της ως προς το αποτέλεσμα για το σκούρο μονοθέσιο.

Πάντως είναι κρίμα να βλέπουμε δύο από τους καλύτερους οδηγούς, τον Αλόνσο και τον Μπάτον, με τρείς παγκόσμιους τίτλους συνολικά, να μην μπορούν να «χωθούν» στην παρέα των Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ, Κίμι, Φερστάπεν, διεκδικώντας βάθρο και ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά το ενδιαφέρον.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ πολύτως με το συντάκτη. Όταν είχα ακούσει ότι η HONDA αναλαμβάνει τη Mc Laren είχα πει έρχεται η ανάσταση.2 χρόνια τώρα, παρακαλάμε να μπούμε δεκάδα, να τσιμπήσουμε κάναν βαθμό. Είπαμε υπομονή αλλά ρε Honda παράγινε το κακό... Απορώ με την υπομονή των 2 τεράστιων οδηγών... Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρε τιγρης που τους χρειαζεται:).Κριμα ας ελπισουμε απ του χρονου να βρουν ακρη.Εγω επαψα να ασχολουμαι απ την στιγμη που εχει γινει μονοτονη η f-1.Τρια χρονια συνεχεια χωρις αντιπαλο ρεντ μπουλ,ημαρτον το ποτο!!,τωρα Μερσεντες περιπατο για πλακα .Χωρις ανταγωνισμο ιδιαιτερο ,κυριως μεταξυ μονο των δυο οδηγων της γερμανικης ομαδας.Ακομα και επι κυριαρχιας της επταετιας Σουμαχερ- Φερραρι ειχαν πιο ενδιαφερων οι αγωνες.Κατα τ αλλα Μακλαρεναρα ολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή