Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Το άρθρο του Nonou για το πάρκο Κατερίνης

Αυτές οι παρεμβάσεις που έκανε στο Πάρκο μας η δημοτική αρχή, μού κάνουνε προσωπικά ως ΑΝΑΒΙΩΣΗ του πάρκου της δεκαετίας του '70.
Ήτοι, λειτουργία του παλιού κλασικού σιντριβανιού, ζώα εντός πάρκου (πάπιες, μουφλόν κλπ., ενώ παλιά παγόνια).



Το πιο νέο είναι η δημιουργία ειδικού χώρου για τα (συνοδευόμενα) σκυλιά.
Αν το δούμε συνολικά, το Πάρκο μας πλέον είναι όντως ελκυστικό. Αρχικώς λοιπόν, το πιστώνουμε στο Δήμο για να μη νομίσει ότι μόνο τον κράζουμε...
Πάμε τώρα στις (αρνητικές) λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Όλα αυτά τα ομολογουμένως ωραία θέλουνε ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Ξαναλέω, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Στο σιντριβάνι το νερό είναι ΜΟΝΙΜΩΣ βρώμικο. Θολό. Και τα χρυσόψαρα δε φαίνονται ποτέ.
Στα ποταμάκια τώρα, με τις πάπιες. Κατ' αρχάς είναι εντελώς σουρεάλ, απόγευμα Κυριακής, εκεί που πηγαίνει η μάνα με το παιδάκι της να δει τις πάπιες, να μπαίνει ο τύπος με το πλαστικό 1,5 λίτρου κρασί για να το πιει στο παγκάκι. ΟΚ, θα μού πεις δε μπορεί να κάνει κάτι ο Δήμος. Απλή παρατήρηση ήτανε... Όμως, τα νερά είναι ΜΟΝΙΜΩΣ βρωμερά και αναδύεται ΜΟΝΙΜΩΣ μια δυσωδία. Καθαριότητα, η μαγική λέξη...
Πιο πίσω τα μουφλόν, τ' αρχέγονα πρόβατα. Δύο όλα κι όλα. Κι εκεί χρειάζεται συντήρηση.
Και πάμε στο χώρο για τα σκυλιά που διαμορφώθηκε στην πίσω πλευρά, από την πλευρά της κυκλικής. Σε περιφραγμένο χώρο. Έξυπνη ιδέα γιατί σίγουρα ο Δήμος θα έγινε δέκτης παραπόνων για τ' αφύλακτα σκυλιά, που κάνουν την ανάγκη τους όπου να' ναι, παρουσία του ιδιοκτήτη τους.
Κατ' αρχάς να πω, ότι άκουσα έναν μεσήλικα να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να αφοδεύονται τα σκυλιά και μετά να παίζουν εκεί τα παιδάκια και να πατάνε περιττώματα. Προφανώς, σωστό. Το θέμα είναι πόσοι συνοδοί σκύλων, μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Αυτό λέγεται ΠΑΙΔΕΙΑ. Και την παιδεία δε σού τη μαθαίνει ούτε ο Χιονίδης, ούτε κανένας. Παρένθεση: Εδώ ο άλλος, Κυριακή μεσημέρι, 70 ετών γομάρι, πήγε σε έναν κορμό δέντρου, κοντά στο θεατράκι και κατουρούσε ενώ κορασίδες και μωρά περνούσαν...
Είπε ο Χιονίδης θα δώσει και σακουλίτσες να μαζεύουν τα κακούλια των σκύλων. Μακάρι αυτό να έδινε τη λύση. Αλλά πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί που αφήνουν τα σκυλιά τους να τα κάνουν και δε μαζεύουν, δεν τα μάζευαν επειδή δεν είχαν λεφτά να πάρουν σακουλίτσες; Δε νομίζω.
Κοντολογίς, θέλω να πω ότι ο Δήμος έχει ευθύνη για την καθαριότητα / συντήρηση των χώρων όλων αλλά για το τι θα κάνουν τα σκυλιά, η ΕΥΘΥΝΗ περνά αποκλειστικά στην ΠΑΙΔΕΙΑ των κατόχων.
Το ευχάριστο είναι ότι τα παγκάκια είναι σε άρτια ακόμα κατάσταση αλλά ας μην προτρέχουμε διότι 1-2 μήνες πέρασαν μονάχα. Ίδωμεν.

4 σχόλια:

  1. Εγω πηγα στο παρκο με την οικογενεια και το χαρηκα.Μπραβο στον δημο .Ωραια και τα παγκακια και η παιδικη χαρα αλλα και πολυ καλο αυτο με τα σκυλια ,και απ οτι βλεπω ειναι πολλοι αυτοι που πλεον φροντιζουν για τις ακαθαρσιες των σκυλιων τους .Μου αρεσε το κουρεμενο γρασιδι ,μου αρεσε και το αρχεγονο προβατο αλλα θα θελα να δεσμευσει εναν λιγο μεγαλυτερο χωρο να αναβιωσει ο παλιος ζωολογικος ,με δυο τρια ζωακια ακομα ,εστω και να τα ανανεωνει .Αλλα αυτα θελουν πολλυ φροντιδα.Με χαλασε που το συντριβανι δεν αναμωρφωθηκε λιγο αλλα παραμενει ακριβως οπως ηταν και με θολο νερο ,αλλα χαρικα που εχει ψαρακια παλι .Το πιο καλο που ειδα ηταν αυτο το οχημα με τον φυλακα που γυρνουσε ολη την ωρα περιπολοντας ,και φανταζομαι θα κανει τις παρατηρησεις του σε παραξενους σαν αυτον που αναφερεις που κατουρουσε στα δεντρα.Ενω ειχε και μια σακουλα με σκουπιδια πισω στην καροτσα που φανταζομαι θα καθαριζει και απο λιγο.Ελπιζω να μην κανει μονο βολτες βεβαια.Το ασχημο μεχρι τωρα ηταν τα ποντικια ,μεγαλα κι ολας που βγαιναν απ τις πετρες στην λιμνη με τις παπιες .Και το νερο ειναι χαλια εκει οπως ειπες αλλα κατι πρεπει να κανουν και με τα τρωκτικα.Γενικα ο δημος αφου πηρε λεφτα απο την πολιτεια εκανε αρκετα καλη δουλεια για αρχη ,ελπιζω στην συντηρηση που επο ανεφερες και σε περισοτερα ακομα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου για το όχημα και για τα ποντίκια. Θα το ψάξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νερά στην ίδια κακή κατάσταση και χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριμα ειναι ,χαλανε την καλη εικονα ..και οχι μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή