Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 10 κορυφαία του κόσμου

Αξέχαστο μένει στους επισκέπτες του το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς το κατατάσσουν ανάμεσα στα δέκα κορυφαία του κόσμου.

Σύμφωνα με το TripAdvisor και τις απόψεις των ταξιδιωτών, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι το ένατο καλύτερο στον κόσμο και πέμπτο στα κορυφαία της Ευρώπης.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, το Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι και το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας στο Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο του Λούβρου είναι εκτός δεκάδας, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, παρότι είναι ένα από τα αξιοθέατα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κάθε χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, πίσω το Ερμιτάζ και το Ορσέ ακολουθούν το Μουσείο Πράδρο στη Μαδρίτη και το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, με το Μουσείο της Ακρόπολης να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Το TripAdvisor δημοσίευσε και τις λίστες με τα καλύτερα μουσεία κάθε χώρας, σύμφωνα με τις απόψεις των επισκεπτών. Για την Ελλάδα η κορυφαία 10άδα είναι η εξής:

1. Μουσείο Ακρόπολης
2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
3. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
4. Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου (Χανιά)
5. Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών (Βεργίνα)
6. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων (Ανδρος)
7. Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
8. Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
9. Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
10. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου