Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακαλεί 1,9 εκατ. αυτοκίνητα η Chrysler

Τρεις θάνατοι και πέντε τραυματισμοί από ελαττωματική συσκευή ελέγχου αερόσακων.
Η Fiat Chrysler ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 1,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, εξαιτίας ενός ελαττώματος στους αερόσακους που έχει συνδεθεί με τρεις θανάτους και πέντε τραυματισμούς.
Η ανάκληση αφορά σε μοντέλα που πωλήθηκαν την περίοδο 2010-2014 και αποσκοπεί στο να δώσει λύση σε ένα ελάττωμα της συσκευής που ελέγχει την ενεργοποίηση των αερόσακων και το αυτόματο σφίξιμο των ζωνών στην περίπτωση σύγκρουσης του οχήματος. Στα συγκεκριμένα μοντέλα, ο μηχανισμός ενδέχεται να ενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες απροσδόκητα ή ακόμη και να μην τα ενεργοποιήσει σε περίπτωση σύγκρουσης, εξηγεί ο Guardian.

Σε ανακοίνωσή της, η αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι δε χρησιμοποιεί πια το σύστημα ελέγχου αερόσακων και ζωνών που βρέθηκε στα οχήματα που έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο εκπρόσωπος της Fiat Chrysler ανέφερε ότι δε θα αποκαλύψει το ποιος κατασκεύασε το ελαττωματικό εξάρτημα.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ανάκληση οχημάτων της Fiat Chrysler για φέτος, καθώς το Φεβρουάριο η εταιρία ανακάλεσε εξαρτήματα ελέγχου αερόσακων που είχαν ενσωματωθεί σε 112.001 αυτοκίνητα, εξαιτίας προβλήματος που είχε να κάνει με μια αφυγραντική ουσία που προστίθεται για προστασία από την υγρασία.

Η προηγούμενη αυτή ανάκληση προέκυψε έπειτα από έρευνα της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA), επάνω σε εξαρτήματα που κατασκεύασε η Continental Automotive Systems.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου