Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κολοκοτρώνης για τη νέα Α.Ε.Κ

Ανεβαίνει επίπεδο η ΑΕΚ με την απόκτηση των Λέσκοτ, Χριστοδουλόπουλου και στην Real news ασχολούμαι με τους παίκτες κλειδιά που θα βοηθήσουν τον Κετσπάγια να φτιάξει δυνατή ομάδα.
Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι ένας νέος Φερνάντο Σάντος. Έχει φτιάξει όνομα για την αποτελεσματικότητά του που στηρίζεται στην αμυντική θωράκιση των ομάδων που έχει εργαστεί.
Image result for αεκ σημα
Ο Γεωργιανός επέμενε στην απόκτηση του Λέσκοτ, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα δυνατό δίδυμο με τον Τσιγκρίνσκι.Και οι δύο αυτοί παίκτες έχουν καλό όνομα, πλούσιο βιογραφικό και αν δέσουν μεταξύ τους η ΑΕΚ θα ισχυροποιηθεί πολύ στην άμυνα.

Ο Ουκρανός έχει αρχίσει να δείχνει πράγματα, ενώ ο Άγγλος επέλεξε την ΑΕΚ όχι μόνο λόγω του Κετσπάγια, αλλά κι επειδή πιστεύει ότι στα 34 του χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στα μέτρα του.

Πρόκειται για έναν δυνατό στόπερ, μαχητή κυρίως στο ψηλό παιχνίδι και γι’ αυτό διακρίνεται στις στημένες φάσεις και σκοράρει.

Ήταν μια έξυπνη μεταγραφική επιλογή της Ενωσης και λογικό είναι να περιμένει πολλά από τον Λέσκοτ και τη συνεργασία του με τον Τσιγκρίνσκι.

Το άλλο δίδυμο που θα χτιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι ο Σιμόες με τον Γιόχανσον.

Ο Πορτογάλος «κουμπώνει» ιδανικά με τον Σουηδό και θα είναι οι πυλώνες της ΑΕΚ.

Το πρώτο φράγμα μπροστά από τους Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι. Για τον Κετσπάγια η επιτυχία μιας ομάδας ξεκινά από την άμυνα και εκτιμά ότι με αυτά τα δίδυμα η ΑΕΚ θα έχει ισορροπία στις γραμμές της και ηρεμία στο παιχνίδι της.

Από εκεί και πέρα είναι δουλειά άλλων παικτών να βγάλουν την ομάδα μπροστά, να δημιουργήσουν και να σκοράρουν.

Το βάρος πέφτει σε ένα άλλο δίδυμο που ο προπονητής έχει αρχίσει να επενδύει και αναφέρομαι στους Μάνταλο, Μπακασέτα, οι οποίοι θα έχουν ειδικούς ρόλους.

Ο πρώτος είναι μπαλαδόρος και οργανωτής, ενώ ο δεύτερος έχει το σουτ και μπορεί να παίξει πίσω από τον φορ.

Σημαντικές μονάδες είναι οι Πατίτο, Βάργκας και φυσικά ο Χριστοδουλόπουλος που ποια είναι έμπειρος, έχει δουλέψει πολύ στην Ιταλία πάνω στην τακτική και οι δυνατότητές του είναι μεγάλες.

Στην επίθεση η ΑΕΚ διαθέτει άλλο ένα βαρύ όνομα, τον Αλμέιδα, ο οποίος διψά για εντυπωσιακή επιστροφή στα γκολ.

Η αξία του είναι δεδομένη, όμως θα πρέπει να μιλήσει στο γήπεδο και να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σωστά από τους συμπαίκτες του.

Θεωρητικά η «κοψιά» του δεν ταιριάζει με το στιλ του παιχνιδιού που θέλει να επιβάλλει ο προπονητής, όμως από την άλλη ο Πορτογάλος είναι ένας παίκτης που γεμίζει την περιοχή, απασχολεί παίκτες και ξέρει να παίζει την θέση του φουνταριστού.

Είναι κυνηγός παλαιάς κοπής, αλλά αυτό που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι να στέλνει την μπάλα στο πλεχτό.

Υπάρχει η εναλλακτική λύση του Πέκχαρτ, αλλά και ο Αραβίδης που πέρυσι έβαλε πλάτη σαν σέντερ φορ, αλλά ο Κετσπάγια δείχνει να μην τον υπολογίζει ιδιαίτερα και αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία του Ελληνα επιθετικού.

Κατά την γνώμη μου η ΑΕΚ χρειαζόταν άλλον έναν αμυντικό χαφ κι έναν κυνηγό, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρείται γεμάτη.

Έχει λύσεις και είναι θέμα του προπονητή να διαχειριστεί κατάλληλα το ρόστερ και να καταφέρει να φέρει όσο πιο κοντά γίνεται τα …ονόματα με τους υπόλοιπους παίκτες.

Εκεί θα κριθούν πολλά για την ομοιογένεια της ομάδας και το δέσιμό της μέσα στα αποδυτήρια και τους αγωνιστικούς χώρους.

Κι αυτό το τονίζω γιατί ο Γεωργιανός είναι αγύριστο κεφάλι κι έχει «θέμα» με τις λεγόμενες βεντέτες…

1 σχόλιο:

  1. Ειναι καλο αυτο που επισημαινει και ο Κολοκωτρονης,οτι σε αμυνα εχουμε δυο εμπειροτατους παιχτες,στο κεντρο δυο ικανοτατους αμυντικους χαφ ,στην θεση του οργανωτη ή πισω απο τον επιθετικο δυο τρεις καλους παιχτες και τελος στην επιθεση τον Αλμειδα.Ειναι ενας ποιοτικος κορμος που συμπληρωνεται με καλης ποιοτητας παιχτες στα δεξια κυριως με Λαζαρο ως εξτρεμ και Γκαλο -Μπακακαη στα μπακ.Η αριστερη πλευρα νομιζω ειναι η πιο αδυναμη με Ντιτακ,Ντιαζ,να εχουν καλα στοιχεια -ειδικα η σεντρες του Ντιαζ ειναι φοβερες -αλλα αμυντικα δεν ειναι κατι εξαιρετικο.Μπροστα ερωτηματικο ειναι ο Πατιτο ,που μεχρι τωρα δειχνει καποια καλα στοιχεια του ταλεντου του.Σωστο κι αυτονοητο η αναγκη για μεταγραφη αμ. χαφ -εστω τον Τζιολη -αλλα και ενος φορ ,γιατι ο συμπαθεστατος Πεκχαρτ ειναι φορ απ τα Λιντλ και ο Αραβας ειναι ..ο Αραβας με το ταβανι του.Χθες παντως ο τελευταιος ,γενικα ηταν σαν να μπερδευε την ομαδα παρα βοηθησε ,εκτος απο δυο φορες που περασε τον αντιπαλο του εντυπωσιακα ...πρωτη φορα ,μετα απο δυο χρονια.Και επισης θελω να δωσει παιχνιδια στον Γαλανοπουλο κι οχι να προτιμαειτον Λαμπροπουλο στα χαφ,ειδικα οταν δεν ειναι μεσα ο Σιμοες.Γενικα εχουμε πλεον αρκετη ομογενεια αλλα και εμπειρια με τις νεες προσθηκες .Αν μας βγει και ο Πατιτο και ειναι καλα ο Ουγκολ θα παει καλα η ομαδα.Το δεμενο συνολο ,με την σωστη χημεια ,παιζει σημαντικο ρολο.Εκεινο που μ ανησυχει ειναι λιγο η αριστερη πλευρα αμυντικα ,πως για παραδειγμα θα αντιμετωπισει τους γρηγορους εξτρεμ του μπαουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή