Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Έρχεται ανασχηματισμός ;

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος φέρεται να εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.
Στόχος του πρωθυπουργού είναι να «φρεσκάρει» τη σύνθεση της κυβέρνησης. αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα από στελέχη της.

Τα μεγάλα ωστόσο ερωτήματα είναι πότε θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο πρωθυπουργός και ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας να αιφνιδιάσει με το χρόνο της ανακοίνωσης και την επιλογή των προσώπων σε μία προσπάθεια να ανενεώσει την εικόνα της κυβέρνησης από τη φθορά των τελευταίων μηνών.

Κομβικό σημείο για τις εξελίξεις θα αποτελέσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (13-16 Οκτωβρίου).

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το iefimerida, πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν ότι «υπάρχει το χρονικό περιθώριο», σε περίπτωση που επέλεγε να επισπεύσει τον ανασχηματισμό.

Εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξει και η έναρξη του επόμενου γύρου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, που δεν αποκλείται να βρεθούν απέναντι σε νέους υπουργούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας φέρεται ότι επιθυμεί να συνεχίσει με πρόσωπα που δεν έχουν φθαρεί στα μάτια της κοινής γνώμης.

Οι σχετικές συζητήσεις φέρονται να έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οι οριστικές αποφάσεις.

Στόχος του κ. Τσίπρα φέρεται να είναι και η αξιοποίηση του «νέου αίματος» που υπάρχει στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται ως εκ τούτου να επιλέξει 30άρηδες και πρόσωπα που έχουν λάβει παρασκηνιακά μέρος στις διαπραγματεύσεις. Την ίδια στιγμή φαίνεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πληροφορίες που έρχονται στο φως για αξιοποίηση παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου