Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τι ζήτησε ο Μελισσανίδης από τον Μοράις

Τα τρία "θέλω" του ισχυρού άντρα της Ένωσης προς τον Πορτογάλο τεχνικό. Τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζει η ΑΕΚ, τι ζήτησε για τα αποδυτήρια και ποια είναι η προσωπική του επιθυμία. Η ατάκα για τον Μπάγεβιτς και τον Μαϊστόροβιτς. 

O Zοζέ Μοράις είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Πρόκειται για μία επιλογή που φέρει τη σφραγίδα του Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ έβαλε το χεράκι του και και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πορτογάλο τεχνικό στην Κωνσταντινούπολη το προηγούμενο Σάββατο.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ ουσιαστικά πέρασε από συνέντευξη τον 51χρονο κόουτς και κατόπιν μετέφερε τις -θετικές- εντυπώσεις του στη διοίκηση.

Όσο ακόμη ήταν στο τιμόνι της ομάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια, ελήφθη η απόφαση για πρόσληψη του Μοράις και ο αγώνας στη Λάρισα αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί η ΑΕΚ να νίκησε σ' ένα δύσκολο ματς, το γεγονός όμως ότι δεν έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο οριστικοποίησε την απομάκρυνσή του Γεωργιανού από τον πάγκο της και σήμανε την έναρξη της συνεργασίας με τον πρώην συνεργάτη του Ζοζέ Μουρίνιο.

Στη μυστική συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Μοράις, ο ισχυρός άντρας της "κιτρινόμαυρης" ομάδας ζήτησε από τον νέο προπονητή τρία συγκεκριμένα πράγματα.

Το πρώτο και σημαντικότερο που του είπε είναι το εξής: "Θέλω η ΑΕΚ να παίζει επιθετικά. Πάντα ήταν μια επιθετική ομάδα. Αυτό θέλει και ο κόσμος. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα στον αγώνα της Λάρισας κι ας νικήσαμε. Εσύ αποφάσισε το πώς θα δουλέψεις με την ομάδα, δεν παρεμβαίνω στο έργο σου, αλλά θέλω να ξέρεις ότι η ΑΕΚ έχει μάθει να νικάει και για να νικάει πρέπει να παίζει επιθετικά".

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαίτησε "πειθαρχία" και πρόσθεσε ότι "όλοι πρέπει να είναι επαγγελματίες, να σέβονται τη δουλειά τους, τα συμβόλαιά τους και τη φανέλα που φορούν" και κατέληξε με μία -περισσότερο- προσωπική επιθυμία: "Θα 'θελα μια μέρα να δω έναν-δύο πιτσιρικάδες από τα τμήματα υποδομής να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Έχουμε επενδύσει στην Ακαδημία. Πληρώνουμε 15 προπονητές και περιμένω μια μέρα να βγει έστω ένα παιδί που θα παίξει στην ΑΕΚ από τα σπλάχνα της".

Αμέσως μετά ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ξεκαθάρισε προς τον Ζοζέ Μοράις ότι "εγώ δεν ασχολούμαι με το ποδοσφαιρικό. Για οτιδήποτε χρειάζεσαι θα έχεις συνεργασία με τον κ. Μπάγεβιτς και τον κ. Μαϊστόροβιτς". Στη συνέχεια οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια και ακολούθησε η συνέντευξη παρουσίασης του νέου κόουτς της Ένωσης.

Πηγή: contra.gr

2 σχόλια: