Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η μέρα που άλλαξε τη ζωή

Στις 12 Οκτωβρίου 1990, η ζωή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άλλαξε για πάντα με τρεις πυροβολισμούς.
Ήταν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Βάδη, στην εκλογική του περιφέρεια, όταν ένας 37χρονος άνδρας με ψυχολογικές διαταραχές, πυροβολεί σχεδόν εξ΄ επαφής τον τότε υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης του καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ. Η επίθεση τον τραυματίζει πολύ σοβαρά. Μετά από πέντε ώρες οι γιατροί της Πανεπιστημιακής Κλινικής της πόλης Φράιμπουργκ καταφέρνουν να σώσουν τη ζωή του υπουργού. Πολύ γρήγορα όμως συνειδητοποιούν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Ο τότε καγκελάριος Χέλμουτ Κολ μεταβαίνει αμέσως στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δηλώνει σοκαρισμένος από την κατάσταση υγείας του σημαντικότερου υπουργού του. Τον υπουργό Εσωτερικών επισκέπτεται και ο τότε υποψήφιος για την καγκελαρία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος μόλις έξι μήνες νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση μιας γυναίκας με μαχαίρι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

«Όταν συνήλθα από το τεχνητό κώμα, κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι θα έμενα ανάπηρος», θυμάται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Γιατί δεν με αφήσατε να πεθάνω», ρωτά την κόρη του.

Ο Γερμανός πολιτικός λίγους μήνες αργότερα, καταπλήσσοντας τους πάντες επιστρέφει στα καθήκοντά του, με αναπηρικό αμαξίδιο. Η ισχυρή του θέληση τον κάνει να απορρίψει τη συμβουλή της οικογένειάς του να αποσυρθεί από την πολιτική. Σήμερα ο 73χρονος υπουργός Οικονομικών είναι ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς στη Γερμανία.

Η έξοδος του Β. Σόιμπλε από το νοσοκομείο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου