Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Κάθε λέξη του Πρωθυπουργού έσταζε μίσος

Bαθύτατα ενοχλημένη και σοκαρισμένη δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την συζήτηση στην Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά...
Γεννηματά: «Κάθε λέξη του πρωθυπουργού έσταζε μίσος»
Η κ. Γεννηματά μιλώστας στον Real fm, είπε πως όσο σκληρές και αν ήταν οι πολιτικές συζητήσεις στο παρελθόν, είχαν μία γέφυρα επικοινωνίας, που χθες φάνηκε πως κόβει οριστικά ο κ. Τσίπρας. Η χαρακτηριστική ατάκα της κ. Γεννηματά ήταν πως «κάθε κουβέντα του πρωθυπουργού έσταζε μίσος».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή

Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση. Ενοχλημένη και σοκαρισμένη. Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού.Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.
Έχω παρακολουθήσει πολύ σκληρές αντιπαραθέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως όσο σκληρή και εάν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση, υπήρχαν πάντα γέφυρες επικοινωνίας και δυνατότητες συνεννόησης για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν και αφορούν τη χώρα.
Η εθνική συμφιλίωση είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας.

Χθες ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα. Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.
Σκεφτόμουν όλο το βράδυ χθες, όλα τα νέα παιδιά που προβληματίζονται για το εάν μπορούν να έχουν μέλλον στον τόπο μας. Επειδή έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία φοβάμαι ότι το μόνο πράγμα που θα σκέφτονταν ήταν πώς να βγάλουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου