Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΠΑΜΑ: Παιδικό όνειρο η Ακρόπολη

Με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έφτασε στον 

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα

Ιερό Βράχο της Ακρόπολης (πραγματοποιώντας ένα παιδικό του όνειρο, όπως είπε) λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου. 

Από νωρίς το πρωί είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευθεί η πρόσβαση πολιτών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης.

Όταν η αυτοκινητοπομπή με τους άνδρες ασφαλείας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αρκετοί ήταν οι πολίτες που φρόντισαν να απαθανατίσουν την στιγμή.
Η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο θεωρείται κορυφαία συμβολική ενέργεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και στις δημόσιες τοποθετήσεις του επισήμανε την αξία που προσδίδει ο ίδιος στον ελληνικό πολιτισμό.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ξενάγησης δίπλα στον Ομπάμα, ενώ διακριτικά στην ευρύτερη περιοχή είχαν τοποθετηθεί οι άνδρες της ασφάλειάς του. 

Ο αμερικανικός πρόεδρος από τις λίγες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φάνηκε να απολαμβάνει την ξενάγηση στο μνημείο.

Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική και η αμερικανική αντιπροσωπεία ζήτησε να συνοδεύουν τον πρόεδρο μόνο ανταποκριτές αμερικανικών ΜΜΕ και ο προσωπικός του φωτογράφος.

Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στον Παρθενώνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής. 

Τον Ομπάμα υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γγ του ΥΠΠΟ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου