Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ξεπερνά τα 1.100 άτομα η συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο της Εθνικής Τράπεζας

Αποτέλεσμα εικόνας για ethniki trapeza

Mέχρι τις 20/12/2016 είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 907 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας

Πέραν κάθε προσδοκίας κινείται η εθελούσια έξοδος που τρέχει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 907 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων να εκτιμάται ότι θα φτάσει ή και ξεπεράσει τους 1100 εργαζόμενους τη σημερινή τελευταία ημέρα η εκτίμηση της τράπεζας είναι ότι θα κινηθεί μεταξύ 1070 με 1120 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό που κυμαίνεται στα επίπεδα του 25% των αιτήσεων αφορά σε υπαλλήλους οι οποίοι έχουν λιγότερα από 15 έτη στην τράπεζα, γεγονός που προβληματίζει τη διοίκηση της Εθνικής δεδομένου ότι αποχωρούν υπάλληλοι που δυνητικά αποτελούν τη νέα γενιά στελεχών.
Ανάλογα φαινόμενα έχουν ωστόσο παρατηρηθεί και σε άλλες τράπεζες με εργαζόμενους που διαθέτουν πολλά προσόντα και μικρή θητεία στον κλάδο να επιλέγουν την εθελούσια και να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Από την άλλη πλευρά, δεν παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη προθυμία στην υποβολή αιτήσεων από υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Υπολογίζεται ότι από τα 400 περίπου άτομα αυτής της κατηγορίας έχει υποβάλλει αίτηση το 10%.
Το γεγονός θεωρείται πάντως λογικό, καθώς οι αποδοχές των εχόντων ώριμα δικαιώματα είναι υψηλές και οι συντάξεις όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να αναμένεται και η τελευταία ημέρα ώστε να πιστοποιηθεί αυτή η τάση.
Ανεξάρτητα όμως των τάσεων που διαμορφώνονται θα πρέπει να ληφθεί υπό όψιν ότι πλέον η Εθνική αναμένεται να πιάσει με άνεση το στόχο της μείωσης του προσωπικού κατά 2000 άτομα στα 9950 άτομα έως το τέλος του 2018.
πηγή banking news.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου