Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Επίδομα θέρμανσης το ... Καλοκαίρι

Με διπλάσιο επίδομα θέρμανσης "χρυσώνει το χάπι" στους δικαιούχους η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της γενικότερης "παροχολογίας", όταν χιλιάδες νοικοκυριά κοντεύουν να "ξεχειμωνιάσουν" χωρίς πετρέλαιο, λόγω τεράστιας καθυστέρησης.

Ο παγετός, τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη από τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου. Η Βόρεια Ελλάδα έχει μπει στην "κατάψυξη" κι όμως τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές με πολύ χαμηλά εισοδήματα και χωρίς ακίνητη περιουσία, δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα, ώστε να ζεσταθούν, αν και το δικαιούνται.

Σήμερα, Παρασκευή το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών θα λάβουν μέχρι και διπλάσιο επίδομα θέρμανσης. Ωστόσο, όσοι αγοράσουν πετρέλαιο από τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα λάβουν τα χρήματα καλό Ιούνιο.
Πιο αναλυτικά, το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου