Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στην Κατερίνη

Δεκατρείς παράνομες υιοθεσίες πρόλαβε να κάνει το εξαμελές κύκλωμα από τη Βουλγαρία πριν εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Κατερίνης, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.
Τα μέλη του κυκλώματος πωλούσαν βρέφη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής, με τις τιμές να κυμαίνονται από 6.000 έως 8.000 ευρώ για κάθε ένα μωρό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστεςτουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, εντόπιζαν αρχικά στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να παραδώσουν, έναντι αμοιβής, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι μελών του κυκλώματος στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούντανσε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Ακολούθως, παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετάφεραν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Αττικής και παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάριαημεδαπών, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν και κυμαίνονταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015, οι δράστες ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο εκ των μελών του κυκλώματος για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου