Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Για το blog μας και τις αξίες του

Ως συν-διαχειριστής του blog και μοναδικός αναρτητής τους τελευταίους περίπου 4 μήνες, δικαιούμαι, φαντάζομαι να πω δυο λογάκια. Όπως πάντα ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.

Το μπλογκ είναι το μεράκι μας κι ένα πεδίο επικοινωνίας. Δε βγάζουμε ούτε 1 ευρώ απ' αυτό.
Για το μπλογκ (πάω τώρα σε πρώτο ενικό...), χάνω κάποιον από το χρόνο μου καθημερινά, χρόνο ο οποίος είναι εξίσου ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ με σας που με διαβάζετε. Αντάλλαγμα υλικό δεν έχω. Κανένα. Κι ενώ δεν έχω αντίκρισμα, προσπαθώ να σού παρέχω επιλεγμένη, έγκυρη ενημέρωση, άρθρα δικά μου / μας, αποκλειστικές φωτό, ραδιοφωνικές εκπομπούλες, χρήσιμα widgets κλπ. σε μια δεδομένη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και στήσιμο που ( και πείτε ότι ευλογούμε τα γένια μας) εύκολα δε βρίσκεις στην Πιερία.
Πολύ καλύτερο στήσιμο και πλούσια ύλη για ένα μπλογκ που δε βγάζει μία.
Εμείς ούτε θα γράψουμε ότι έρχεται χιονοθύελλα για να μπουκάρουν όλοι και να κερδίσουμε κλικς, ούτε θα δείχνουμε γυμνές γκόμενες όπως κάνουν - υποτίθεται - σοβαρά αθηναϊκά sites για μερικά κλικς αποχαυνωμένων. Το έκανε κάποτε ο ΒΙΠ από άποψη, του ζητήθηκε να το κόψει γιατί απευθυνόμαστε και σε συντηρητικούς κύκλους, και, προς τιμήν του το έκοψε και τον ευχαριστώ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Ούτε είδατε ποτέ παραπλανητικούς τίτλους με link παραπομπής του τύπου: 'Ποιος γνωστός ηθοποιός πέθανε...', που αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για τον γνωστό ηθοποιό που έπαιζε κουκλοθέατρο στο μαχαλά του. Ούτε το κάναμε, ούτε θα το κάνουμε.
Αυτό το μπλογκ υπάρχει (και) για τη διάδραση, την παρέα. Κι ενώ ξέρω ότι μας διαβάζουν αρκετοί (άλλοι σταθερά κι άλλοι περιστασιακά), δε συμμετέχουν στη διάδραση και στα σχόλια. Κακώς γιατί αυτό μας 'τρέφει' ηθικά και πνευματικά. Αυτό μας γεμίζει και μας δίνει ενέργεια. Πολλοί από τους αναγνώστες μας μεν αλλά μη συμμετέχοντες δε, μάλλον θεωρούν ότι ένα σχόλιο στο FFT θα πάει χαμένο ενώ στο 365 θα γίνουνε κόζα και θα τους διαβάσουν κάποιες χιλιάδες. Καλά πράττουν. Δεν τους κακίζω. Κι ούτε παρακαλάω. Αλλά αν δε στηρίζεις και κάτι τοπικό και υγιές, τι να πω.
Επίσης, το μπλογκ είναι ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ σε σχόλια. Μπες σε άλλα μπλογκς και δες αν σε αφήνουν να σχολιάσεις από κάτω. Εσείς σχολιάζετε  ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ. Κάτω από ανάρτηση με όποιο προφίλ θέλετε, στο Spreaker , στο Soundcloud, στο Facebook κλπ. Ελεύθερα. Κανείς δε φιμώθηκε. Ας βγει κάποις να το πει. Κι εμάς μας θίγουν κάποια σχόλια αλλά δε σβήνουμε τίποτα. Καθαρά. Γιατί δεν έχουμε νταβατζή. Είμαστε εμείς. Οι ίδιοι που είμαστε στην παρέα.
* Και δυο πράγματα για χτες: Αν ήξερα ότι η εκπομπή θα κατέληγε έτσι, δε θα την έκανα, δε θα την κάναμε. Είναι λυπηρό να καβγαδίζουμε πάνω από το πτώμα της ομάδας μας και να παίρνουμε επί προσωπικού πράγματα. Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά. Βάζω μια  τεχνογνωσία που κατέκτησα με πολύ κόπο για να περνάμε καλά και ν' ανταλάσσουμε απόψεις. Για να κάνουμε τη διαδικτυακή μας ζωή (τη μη πραγματική δλδ.) λιγάκι πιο αλατισμένη. Όχι για να γίνονται παρεξηγήσεις. Ο φίλος μου που λέει ότι δε θα μας νοιάξει που δε θα μας ακολουθεί στα σχόλια, κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Πάλι αυθαίρετο συμπέρασμα. Με νοιάζει που δε θα συμμετάσχει γιατί χαλάει αυτή η παρέα, κάθε φορά που κάποιος δείχνει αρνητισμό. Αν του φταίει ο ΒΙΠ ή εγώ, το μπλογκ δε φταίει. Από την άλλη, δεν μπορώ να παρακαλάω.
Εγώ για ό,τι γράφω ή λέω είμαι ΥΠΟΛΟΓΟΣ κι αναλαμβάνω την ευθύνη. Αρκεί να με βλέπει κανείς καλοπροαίρετα.
Δυστυχώς, ούτε site που κόβει σχόλια όποτε δε συμφέρει έχω, ούτε κολαούζος της διοίκησης είμαι ούτε πουλώ οπαδιλίκι μέσω κάποιου συνδέσμου. Ούτε ΑΕΚόμετρο έχω, ούτε το παίζω.
Το μπλογκ συνεχίζει την πορεία του. Θα γράφω όποτε υπάρχει αφορμή κι έμπνευση. Επίτρεψέ μου να σου πω ότι από πολλά ΑΕΚτζήδικα sites  έχω πολλή περισσότερη πείρα. Αν θες, ακολουθείς.

3 σχόλια:

  1. Φίλε συνμπλογκερ μου με κάλυψες απόλυτα σε όλα τα παραπάνω. Συμπληρώνω: Εάν είναι να γίνουμε αρεστοί σε όσους μας διαβάζουνε και μας ακόυνε θα σε παρακαλούσα θερμα να σβηστεί η χθεσινή εκπομή α΄πο τα αρχεια του μπλόγκ μας.

    Πότε μου δεν στοχοποίησα κανένα αναγνώστη η ακροατή . Ημαρτον το οτι διαφωνούμε για ποδοασφαρικά πραγματα θα μας βάλει να μαλώσουμε.

    Εχω μια αρχή , εάν εχω προβλημα μαζι σου θα ερθω να στο πω να το λύσουμε οι 2 μας να τελείωνουμε τα υπόλοιπα ειναι δικαιολογίες και αφορμές για διάφορα άλλλα gossip πραγματα. Δεν μπάινω σε καμιά διασδικασία ΑΙΣΘΗΣΗΣ και γενικολογίας . Δεν μπορώ να φανταζομαι οταν μιλαω γενικά αν κάπποιος θα αισθανθει αδικημένος.

    Απουσιάζω από το μπλογκ 4 μηνες για καθαρα τεχικούς λόγου που τελειωνουν ελπίζω συντομα.

    Άρα όποτε μπορω σχολιάζω και άρα ειμαι προσωρινά απλος θεατης . Το μπλόγκ οπως είπα και χθες δεν ειναι δικό μου η δικό σου. .

    Τώρα επειδη ξαναδιάβασα όλα τα σχόλια χθες μετα την εκπομπή με έκανε να θυμωσω η να πεισμώσω καλύτερα.

    Ο φίλος αν δε θέλει να διαβαζει η να ακούει από επιλογή του γιατι ε΄τσι αισθανθηκε οτι προσβήθηκε από μενα ( ακόμα ψαχνω να βρω που ) καλώς. ΑΛΛΆ ότα λες οτι εγώ τρολλάρω γενικως με όσα γραφει τότε θα πρεπει να δεχεσαι να σε τρολλάρουν ΓΕΝΙΚΩΣ και ΟΧΙ ονομαστικά.

    Πιθανον πίσω από τα κείμενα να μην γνωρίζεις καλα κανεναν άνθρωπο και δημιουργούντε παρεξηγησεις ΟΠΩΣ η χθεσινή.Μακαρι να γνωριζομασταν από κοντα για να ξερει ο ενας τον άλλο. όποτε θελει μπορουμε να το κανουμε .

    Και φυσικά δεν είχα καμια διάθεση να θίξω προσωπικά κανενα και ειδικα τον συγκεκριμενο φιλο. Άλλωστε το ανεφερα στην εκπομπη Πως τον διαβαζω και σεβομαι καθε άποψη του . ΆΛΛΩΣΤΕ Του έστειλα καισε προσωπικο μνμ . ( ισως να μην θελει να το καταλάβει, αλλά πρωσοπικά του εγγυωμαι οτι κάνει λάθος για μενα 100%)

    Αυτό εδω το μπλογκ θα συνεχισει να υπάρχει ειτε θα γραφω εγω ειτε δεν θαξαναγραφω. Αλλά από εδω θα ακούγοντε αλήθειες . Πότε δεν έκανα πλάτη σε κανενα ΑΕΚΤΖΗ ουτε στη διοικιηση γαιτι δεν είμαι ουτε μισθοφόρος τους ούτε τσιράκι τους να τους γλύφω.
    Το πόσο ΑΕΚΑΡΑΣ νιώθει ο καθενας αυτός το ξέρει και δεν με νοιάζει κίολας.

    Λεφ , σβησε την εκπομπή ... Δεν τρολάρω ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΕ ουτε φίλοι μου ούτε φίλοι σου ούτε συνοπαδοί μας όυτε ακροατες και αναγνωστες.

    ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΕ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΨΗΛΑ.

    Συγχωρεστε με για τυχον λαθη συντακτικα αλλά λογω του τεχνικου προβλήματαος τα γραφω από κινητο και υπάρχει μεγαλη δυσκολία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, και για να μη γίνει νέα παρεξήγηση, όταν μιλάω σε β' ενικό ( αν θες, ακολουθείς κλπ.) δεν απευθύνομαι στον kouskouskor, αλλά σε κάθε αναγνώστη μας, για λόγους αμεσότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και καλά που το είπες γιατί το σκεφτόμουν και γω. Φτάνει όχι άλλες παρεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή