Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

O Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής

Τελευταία μέρα του μήνα σήμερα και της εβδομάδος και σε όλες τις υπηρεσίες, Τράπεζες Ταχυδρομεία Εφορία κ.α γινόταν για ακόμη και φορά το αδιαχώρητο. Με την ψυχή στο στόμα να προλάβουν προθεσμίες πληρωμής και Τέλη κυκλοφορίας , δόσεις , λογαριασμούς κ.τ.λ. Αυτό και 100 μνημόνια να μας βάλουνε δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ . 


Είναι στο DNA του Έλληνα. Από τώρα ξέρεις ότι του χρόνου θα πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Ένα ευρώ την ημέρα να αποταμίευσης και να τα πετάς σε ένα βάζο θα πληρώσεις τα τέλη που θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο. Δεν υπάρχει δικαιολογία πλέον καμία. Να πας να πιεις καφέ ξέρεις  και να βγάλεις γούστα Έλληνα μου. Έρχεται γνωστός μου να πληρώσεις λογαριασμούς  κλασσικά λίγο πριν κλείσει η πόρτα (άλλο αυτό θα το πούμε παρακάτω ) και αφού πληρώνει Εφορία ΔΕΗ ΕΝΦΙΑ του παίρνω να του πληρώσω και τα τέλη. ΟΧΙ, μου λέει αυτό , Γιατί ; ,Ρωτάω... θα πάρουν παράταση μου λέει και θα έρθω από βδομάδα. 

Δηλαδή γουστάρει να κάθεται στην ουρά να περιμένει να χάνει χρόνο από την ζωή του. Τα χρήματα φυσικά τα είχε. άσε που οι περισσότεροι έχουν και Ιnternet Banking το οποίο το έχουν για μαγκιά και δεν το χρησιμοποιούν και έρχονται να περιμένουν στην ουρά . Μαζόχες ή ζώα και Αμόρφωτα μουλάρια ;;; ; Άλλοι έχουν κάρτες και μπαίνουν μέσα να βγάλουν τα λεφτά γιατί θέλει να τα δει γραμμένα στο βιβλιάριο.

Ξέρεις ότι πρέπει να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου και αντί να σηκωθείς πρωί και να τελειώνεις πηγαίνουν για καφέ να  χαβαλεδιάσουν και μπάινουν λίγο πριν κλείσει η πόρτα και μάλιστα φωνάζουν κιόλας να εξυπηρετηθούν άμεσα ή να υπάρχουν περισσότεροι υπάλληλοι και μάλιστα πετάνε την καραμέλα ότι στο εξωτερικό δεν είναι έτσι τα πράγματα . Καμιά ελπίδα βελτίωσις στην νοοτροπίας μας. Πρέπει να πεθάνουν ακόμη 3-4 γενιές μπας και......

Αλλά να κλείσω χαριτολογώντας όπως λέω πάντα ..." και όλα τα παραπάνω να μην  κάνατε πάλι Ζ΄ώα και Αμόρφωτα μουλάρια θα ήσασταν"

Καλή Χρονιά σε όλους

1 σχόλιο: