Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Δροσερή σαλάτα με αβοκάντο γκρέηπ φρουτ και πορτοκάλι

 
Δροσερή σαλάτα για τα γιορτινά τραπέζια που είναι γεμάτα με κρεατικά, τυριά και πίτες.
Υλικά

  • Πράσινη σαλάτα της προτίμησής σας
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 γκρέηπ φρουτ
  • 1 μανταρίνι
  • Λίγα ντοματίνια
  • Κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
  • Λίγο καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια, γλυκά
Εκτέλεση
  • Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τις σαλάτες
  • Ξεφλουδίστε τα εσπεριδοειδή, βγάλτε την ψύχα προσεκτικά
  • Κόψτε σε κύβους τα ώριμα αβοκάντο
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά, τα ντοματίνια στα δύο, τον κόλιανδρο
  • Σε μπολάκι αναμείξτε τα υλικά για τη σος
  • Στρώστε τη σαλάτα στην πιατέλα, προσθέστε όμορφα όλα τα υλικά και ραντίστε παντού με σος
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι ίσως χρειαστεί από πάνω
Μπορείτε άνετα να προσθέσετε στη σαλάτα σας ό,τι προτιμάτε: φινόκιο αντί για κρεμμύδι, άνιθο, δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου