Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πώς να φροντίσεις τα χέρια σου τον χειμώνα


Χρησιμοποιείς τα χέρια σου για σχεδόν τα πάντα! Στους κρύους μήνες του χειμώνα, τα χέρια σου είναι περισσότερο επιρρεπή στην ξηρότητα, τα σκασίματα και το ξεφλούδισμα.
Τώρα είναι ο καιρός που πρέπει να τους δώσεις την προσοχή και φροντίδα που χρειάζονται. Οι  παρακάτω συμβουλές (που μπορείς να εφαρμόσεις και τον υπόλοιπο χρόνο) θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις τα χέρια σου και να διατηρήσεις το νεανικό, καθαρό και σφριγηλό δέρμα τους.
  • Πρόσεχε τι σαπούνι χρησιμοποιείς για το πλύσιμο των πιάτων σου, επειδή μπορεί να ερεθίσει και να βλάψει το δέρμα των χεριών σου. Φρόντιζε να φοράς γάντια όταν πλένεις πιάτα στο χέρι.
  • Μη βουτάς τα χέρια σου σε πολύ ζεστό ή καυτό νερό, επειδή αυτό απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου με αποτέλεσμα να ξηραίνεται και να σκάει.
  • Όταν ασχολείσαι με την κηπουρική ή να κάνεις κάποια βαριά δουλειά με τα χέρια σου, φρόντιζε να φοράς πάντα γάντια.
  • Ενυδάτωνε τα χέρια σου με μια ειδική λοσιόν ή κρέμα μετά το πλύσιμο των χεριών σου και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Κράτα διαθέσιμή μια ενυδατική λοσιόν στην τσάντα σου, στο αυτοκίνητό σου, στη δουλειά σου, και στο κομοδίνο σου για εύκολη πρόσβαση και υπενθύμιση.
  • Φόρα ζεστά γάντια στους κρύους μήνες για να κρατάς τα χέρια σου ζεστά και να τα προστατεύεις από τις καιρικές συνθήκες.
  • Όταν προσπαθείς να φτιάξεις κάτι (π.χ. να βιδώσεις μια βίδα), να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα εργαλεία αντί να χρησιμοποιείς τα δάκτυλά σου ή τα νύχια σου.
  • Κάθε βράδυ, πριν πας για ύπνο, βάζε ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας στα χέρια σου που θα έχει όλη τη νύχτα για να επιδράσει. Μπορείς να φοράς και βαμβακερά γάντια για να κρατήσεις την κρέμα στα χέρια σου αντί να την απλώνεις στα σκεπάσματά σου.
  • Κάνε απολέπιση μια φορά το μήνα για να διατηρείς το δέρμα τους απαλό και υγιές.
Για να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό απολεπιστικό, ανακάτεψε ένα φλυτζάνι χοντροαλεσμένο θαλασσινό αλάτι, μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας και 5 με 7 σταγόνες αιθέρια έλαια (λεβάντα, μέντα, κλπ.). Αποθήκευσε το μίγμα σε ένα δοχείο και χρησιμοποίησέ το όποτε το χρειάζεσαι.

5 σχόλια:

  1. Προσωπιικώς βάζω την κρεμούλα από το γνωστό μάρκετ και μια χαρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά άντρακλες, σε λίγο θα μού πείτε ότι έχω και νεσεσέρ προσ. φροντίδας. Τον βιπ τον κοβω να εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kλάμα...Γκοτζαμ μαντράχαλοι με κρέμες ασχολούμαστε. Την σχίσατε την γάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή