Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αποτίμηση του 'Πάρκου των Χρωμάτων'

Αρχικά, να πω ότι κεραυνός να πέσει να κάψει όποιον ήταν υπεύθυνος για το Πάρκο των Χρωμάτων, από την προβολή που είχε από το μπλογκ μας. Άπλετη.
Πάμε να δούμε τώρα, τι είδαμε, τι ακούσαμε, τι αφουγκραστήκαμε.
Εν πρώτοις, πάμε ανάποδα: Πολύς κόσμος αναρωτιέται, μαζί κι εμείς: Την Παρασκευή, των Φώτων ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας. Αύριο ξημερώνει
Πέμπτη (άρα, μια βδομάδα μετά) κι όλα είναι εκεί: Σπίτι Άι Βασίλη, Φρικαντέλα, μαγεμένο δάσος κλπ. Πότε ακριβώς θα μαζευτούν;
Πάμε τώρα, ορθόδοξα:
Το ΠΤΧ θα 'πρεπε να έχει 1-2 νεαρούς ή νεαρές (διαλιέέέέχτε!) στις 2 βασικές εισόδους: Θα υποδέχονταν τον κόσμο μ' ένα γλυκό χαμόγελο, θα έδιναν χρηστικές πληροφορίες, θα έδιναν μια καραμέλα στα παιδάκια. Όμορφα πράματα. Όχι μπάτε σκύλοι.
Το ΠΤΧ δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Υπήρξε άτομο που δούλευε εκεί, και Κυριακή πρωί, πήγε κι έβαλε cd δικής του επιλογής με σκυλάδικα. Ήμαρτον.
Αρκετός κόσμος 'στράβωσε' με τις στρατιωτικές σκηνές. Όχι για το κόστος αλλά ακριβώς επειδή ήταν στρατιωτικές. Δεν ταίριαζαν αισθητικώς, σού λέει, με έναν χριστουγεννιάτικο χώρο, ήταν αταίριαστες. Άδικο έχουν;
Η λεγόμενη κεντρική σκηνή ήταν απελπιστικά κοντά στα ξύλινα σπιτάκια με αποτέλεσμα όταν υπήρχε κάποιο θέατρο να υπάρχει το σχετικό στριμωξίδι.
Το ροζ ζαχαρόσπιτο, κοντά στις καφετερίες, πολλοί ήταν που δεν κατανόησαν το λόγο ύπαρξής του. Μονίμως κλειστό.
Κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Απ' την είσοδο του παλιού νοσοκομείου, υπήρχε ταμπέλα που παρέπεμπε σε parking: Προφανώς (;) εννοούσαν την κατηφόρα της οδού Κατερινιώτου. Όπου είχαμε, παρκάρισμα από αριστερά, παρκάρισμα από δεξιά, και κυκλοφορία και στις δυο κατευθύνσεις. Τού χρόνου, θα πρέπει για να μην έχουμε άσχημα απρόοπτα, για εκείνο το διάστημα, να κοπεί η κυκλοφορία προς τη μία κατεύθυνση... Ή της ανηφόρας, ή της κατηφόρας.
Αρκετοί επίσης ήταν αυτοί οι οποίοι έλεγαν ότι πήγαιναν με τα παιδάκια τους μια βόλτα κι έβλεπαν πρωινιάτικα μεθυσμένους με μπουκάλια κρασιού στα χέρια. Σύνηθες φαινόμενο, τον υπόλοιπο καιρό.
Γενικώς τώρα, το ΠΤΧ δεν είχε την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε. Ίσως επειδή ήταν μόλις η πρώτη χρονιά, ίσως δε διαφημίστηκε όπως κι όσο θα έπρεπε.
Το πρόβλημα ήταν ότι λογικά ήταν ένα Πάρκο για όλο το 24ωρο αλλά οι πρωινές ώρες ήταν για λύπηση. Μ' ελάχιστα ως καθόλου happenings, κι ανάλογα ελάχιστο ως καθόλου κόσμο. Για να υπάρχει όμως συνεχής ροή κόσμου κι άρα ενδιαφέρον, θα έπρεπε να δινόταν βάρος και στην πρωινή ζώνη.
Γενικά, αν εξαιρέσεις εμπορικές μέρες (π.χ. Χριστούγεννα), ο κόσμος δεν ήταν αρκετός τις περισσότερες μέρες.
Οπωσδήποτε, σ' ένα εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά και δεν υπάρχει η πείρα και το know how, δίνεις απλόχερα άλλοθι. Δικαιολογείς. Σωστό.
Αρκεί όμως, όλοι αυτοί που συνέλαβαν κι έκαναν πραγματικότητα το ΠΤΧ, να κάτσουνε τώρα και ν' αφουγκραστούν την κοινωνία. Τον απλό κόσμο. Που πήγε, είδε, στήριξε κι έχει κάθε λόγο να εκφέρει τη γνώμη του.
Το μέγιστο λάθος των υπευθύνων θα είναι να την δούνε ξερόλες και να μη διορθωθούν. Boomerang θα τους γυρίσει.

Κι επειδή, υπάρχουν και τα θετικά, ας προβάλλω, δύο κυρίως ( άσχετα αν πληρώθηκαν γι' αυτά που έκαναν):
Τις κοπέλες τω νθεατρικών, πάντα χαμογελαστές, να ευχαριστήσουν τους μικρούς φίλους / θεατές κι επίσης τις καθαρίστριες που πρωί-πρωί, αγόγγυστα μάζευαν τα σακουλάκια κι άλλες βρωμιές των γνωστών Ελληνάρων... Εύγε.

1 σχόλιο: