Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τρέλα Μαϊστόροβιτς με Μπαρμπαλιά

Ήθελε εδώ και αρκετό καιρό να τον γνωρίσει, να μιλήσει μαζί του, να μάθει από αυτόν τον τρόπο που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν προτείνει στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς να συναντηθεί με τον Δημήτρη Μπαρμπαλιά μιλώντας με τα καλύτερα χρόνια για τον επί 8 χρόνια σκάουτερ στον Ολυμπιακό.

Ο Μαϊστόροβιτς άκουσε τις προτροπές και κάλεσε τον (παλιό τερματοφύλακα του Πανιωνίου) Μπαρμπαλιά στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Πραγματοποίησε δύο ραντεβού μαζί του και όπως έλεγαν άνθρωποι της Ενωσης «ξετρελάθηκε». Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ενθουσιάστηκε με «τις ιδέες και τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο ο Μπαρμπαλιάς».
Η απόφασή του ήταν ξεκάθαρη και η εισήγηση άμεση: «Η φιλοσοφία του ταιριάζει απόλυτα με τη δική μας. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο πρέπει να συνεργαστούμε οπωσδήποτε» είπε στον Δημήτρη Μελισσανίδη κι έτσι ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς ανήκει πλέον στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Σκοπός του Μαϊστόροβιτς είναι με τη συγκεκριμένη «μεταγραφή» να στήσει από την αρχή, πάνω σε δυνατές βάσεις το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ το οποίο εδώ και καιρό δεν ήταν στα… καλύτερά του. Με τον Ντι Μπαρτόλο, τον Μπαρμπαλιά και άλλα πρόσωπα, ο Μαϊστόροβιτς θέλει να είναι η ΑΕΚ ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επιλέξει ανάμεσα σε στόχους που θα έχουν επιλεγεί μέσα από μακροχρόνιο έλεγχο και να μην κωλυσιεργεί στις μεταγραφικές κινήσεις της, γεγονός που της έχει κοστίσει πολύ.

Όσοι γνωρίζουν τη δουλειά του Δημήτρη Μπαρμπαλιά στον Ολυμπιακό μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και εκτιμούν πως η ΑΕΚ έκανε μία εξαιρετική επένδυση. Ο Μπαρμπαλιάς έχει «τρέλα» με το ποδόσφαιρο, όχι… μπροστά στο κομπιούτερ αλλά στα γήπεδα. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι μπορεί την ίδια μέρα να αλλάξει δύο αεροπλάνα για να πάει σε διαφορετικές πόλεις και να παρακολουθήσει παιχνίδια και ποδοσφαιρικούς «στόχους».

«Ειδικότητά» του θεωρείται η Λατινική Αμερική αλλά και η αγορά της Γαλλίας. Η ποδοσφαιρική του «βιβλιοθήκη» είναι γεμάτη από φακέλους παικτών που έχει παρακολουθήσει και έχει κάνει σχετικά reports. Είναι προφανές ότι κάποιοι από τους φακέλους που έχει στη διάθεσή του θα μπουν άμεσα στο «μαγνητικό τομογράφο» της ΑΕΚ.

Για την ώρα κρατάμε τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο Μαϊστόροβιτς υποδέχτηκε την γνωριμία του με τον Μπαρμπαλιά και το γεγονός ότι η πλειονότητα της δύσκολης πιάτσας του ποδοσφαίρου μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την αξία του νέου σκάουτερ της ΑΕΚ. Τα διαπιστευτήριά του πάντως, θα δοθούν στο «κιτρινόμαυρο» γήπεδο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου