Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Tι λέει ο Σορώτος για τον ΤΣΑΛΜΠΟΥΡΗ

Ο 20χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του τραυματία Ντούσαν Σάκοτα και, πατώντας παρκέ για 23 λεπτά, μέτρησε 10 πόντους (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/1 βολή), ενώ σημείωσε 2 τάπες και 1 ριμπάουντ. Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ δοκιμάστηκε για αρκετή ώρα στη θέση του πάουερ φόργουορντ και παρουσίασε πολύ καλά στοιχεία, με την ωριμότητα και το... μακρινό σουτ να μπαίνουν στο παιχνίδι του.
Λίγες ώρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Τσαλμπούρη, το SDNA επικοινώνησε με τον Κώστα Σορώτο, ο οποίος ανέδειξε τον νεαρό άσο στον Πιερικό/Αρχέλαο και του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, ώστε να αγωνιστεί με το Iowa State στο NCAA.
Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον άσο της ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως ο πρώην παίκτης του έχει τις δυνατότητες ώστε αν μονιμοποιηθεί στη θέση του πάουερ φόργουορντ και να καθιερωθεί στην ΑΕΚ.


«Ο Τσαλμπούρης είναι ένα νεαρό παιδί, που είναι πολύ σεμνό και δουλεύει πολύ σκληρά. Είμαι χαρούμενος που παίρνει ευκαιρίες στην ΑΕΚ, αυτό πρέπει να γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ. Πολλοί ξένοι είναι αμφιβόλου αξίας και φέυγουν άμεσα, οπότε είναι προτιμότερο να παίρνουν ευκαιρίες νεαρά και ταλαντούχα παιδιά, σαν τον Γιώργο», τόνισε αρχικά ο Κώστας Σορώτος, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Δουλεύει πολύ ο Γιώργος, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ψηλώσει αρκετά. Κάτι που ναι μεν είναι καλό, όμως τον έχει δυσκολέψει αρκετά να βρει την θέση του και τον ρόλο του στο παρκέ. Θεωρώ πως αν συνεχίσει έτσι πάντως, θα βρει γρήγορα τον ρόλο την ΑΕΚ και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ».

Μιλώντας για την θέση του 20χρόνου άσου, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως ακόμα ο Γιώργος δεν έχει βρει την θέση του. Παρά το πολύ μεγάλο ύψος του, θεωρώ πως έχει στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά περιφερειακού. Δεν έχει την σωματική υποδομή και τις κατάλληλες δυνατότητες ώστε να αγωνιστεί στο «5» και κοντά στο καλάθι, όμως η τεχνική του και τα χαρίσματά του μπορούν να του επιτρέψουν να αγωνιστεί και πιο έξω, στη θέση του πάουερ φόργουορντ».


«Δίνει ευκαιρίες ο Ζντοβτς, δεν είναι εύκολο να παίξεις στην ΑΕΚ»

Σχετικά με τον Γιούρι Ζντοβτς και τις ευκαιρίες που δίνει στους νεαρούς άσους της «Ένωσης», ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Το πλάνο της ΑΕΚ δίνει ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά και τα βοηθά να μπουν στα βαθιά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα, με κόσμο και απαιτήσεις. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στην ΑΕΚ, ούτε είναι εύκολο να αποφάσισες να βάλεις τους νεαρούς παίκτες στο παρκέ. Αλλά ο Ζντοβτς δίνει ευκαιρίες, κάτι που μόνο καλό μπορεί να είναι για τον Γιώργο και για τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά, όπως ο Μωραίτης και ο Σκουλίδας».

Ο 20χρονος άσος αγωνίστηκε για ένα χρόνο στο Iowa State του NCAA και είναι σίγουρο πως στο μυαλό του... βρίσκεται το ΝΒΑ, μένοντας ωστόσο εκτός επιλογών στο Draft του 2016. Μπορεί ο Γιώργος Τσαλμπούρης να βρεθεί κάποια στιγμή στα παρκέ του «μαγικού κόσμου»;

«Προς το παρόν θεωρώ πως πρέπει να βρει την θέση του και να σταθεροποιηθεί στην ΑΕΚ. Πρέπει να κοιτάμε ένα βήμα την φορά, ένα όνειρο την φορά. Το όνειρο του ΝΒΑ θεωρώ πως πρέπει να περιμένει για τον Γιώργο, ο οποίος πρέπει να δουλέψει πολύ για να παίξει στην ΑΕΚ. Όπως είπα πάντως και πιο πριν, είναι ένα πολύ ταλαντούχο και σεμνό παιδί, που δουλεύει σκληρά και έχει πολλές δυνατότητες. Είναι νωρίς πάντως για το επόμενο βήμα, ο στόχος του πρέπει να είναι η καθιέρωση στην ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου