Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ελπίδες για τη φαλάκρα

Ένα σημαντικό βήμα προς την εξεύρεση μιας θεραπείας για την φαλάκρα έκαναν οι επιστήμονες, αποκαλύπτοντας τις γενετικές αιτίες της.
Στη μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την φαλάκρα, επιστήμονες από τη Σκωτία ανακάλυψαν σχεδόν 300 γενετικές περιοχές που σχετίζονται με την ανδρικού τύπου αλωπεκία - πολλαπλάσιες απ' όσες είχαν ανακαλυφθεί έως πρότινος.

Αν και το εύρημα αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί θα έχει βρεθεί το πολυαναμενόμενο φάρμακο, «σαφώς και αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρικάρντο Μαριόνι, από το Κέντρο Γονιδιωματικής & Πειραματικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Όπως γράφουν ο δρ Μαριόνι και οι συνεργάτες του στην επιθεώρηση PLoS Genetics, ανέλυσαν το γονιδίωμα περισσότερων από 52.000 ανδρών και εντόπισαν 287 γενετικές περιοχές που σχετίζονται με τη σοβαρή τριχόπτωση.

Πολλές από τις περιοχές που αναγνώρισαν σχετίζονται με την δομή και την ανάπτυξη των μαλλιών, επομένως τα γονίδια που υπάρχουν σε αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους για την ανάπτυξη φαρμάκων τα οποία θα μπορούν να θεραπεύσουν την φαλάκρα, λένε οι επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου