Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τι είχες Α.Ε.Κ, τι είχα πάντα ...

Μετά το 0-0 στην Ξάνθη είχα γράψει ότι εντάξει, παίζαμε με 10, με καλή ομάδα αλλά οι δυο βαθμοί που χάθηκαν πρέπει ν' αναπληρωθούν στο Καυτατζόγλειο οπωσδήποτε. Και συμπλήρωνα
ότι δε διανοούμαι να μην κερδίσω δεύτερη φορά τον πρώτο υποψήφιο για υποβιβασμό.
Μετά από το χθεσινό ματς, έχω (φρέσκα, προσωπικά) συμπεράσματα.
Άκου: Η Α.Ε.Κ έχει καλό υλικό, μια χαρά. Υλικό καλύτερο του ΠΑΟ, ας πούμε. όμως, έχει παίκτες με χαμηλό δείκτη ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. Χαμηλό IQ. Και δυστυχώς το IQ δεν αλλάζει,είναι εγγενές.
Χτες, ο Μπάρκας (όπως και παλιότερα ο Ανέστης...) νομίζοντας ότι είναι ο De Gea κρέμασε την ομάδα. Αμάν είπαμε να βρούμε κάποιον σοβαρότερο του Ανέστη, Μπάρκας τώρα. Βλέπει στην τηλεόραση τον κίπερ της United και νομίζει ότι μπορεί κι αυτός με σκάρτες 40 συμμετοχές στο ελλ. Πρωτάθλημα να κάνει το ίδιο...
Μπακάκης: IQ ραδικιού. Μπαίνει, παίρνει συμμετοχή. Ξέρει επίσης ότι κατά 99,9 % θα παίξει και στο επερχόμενο ντέρμπι. Κι άκου: Τρώει μια κίτρινη για διαμαρτυρία σε μαρκάρισμα άλλου παίκτη και μια για βουτιά-θέατρο κι αφήνει την ομάδα με 10 τη στιγμή που θα τα έπαιζε όλα για όλα. Πρόσεξε, όχι κάρτες επειδή έγινε κάποιος τσαμπουκάς εναντίον του ούτε  για να σταματήσει επικίνδυνη φάση. Τενεκές, απλά.
Αυτό είναι το θέμα. Η νοοτροπία κι η ποδοσφαιρική παιδεία...
Κάτι συνολικά τώρα: Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα μπει στην προνομιούχο 5άδα. Αν υπάρχουν λίγες ελπίδες είναι απλώς επειδή (ακόμα) έχουμε κοντά την Ξάνθη.
Το θέμα είναι ότι για μένα, δεν αξίζει σε μια ομάδα να μπει και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο όταν:

1. Σε 2 ματς με τον παραπαίοντα Παναιτωλικό πήρε 1 βαθμό.
2. Σε 2 ματς με τον ηρωικό μεν αλλά ανύπαρκτο Ηρακλή πήρε 2 βαθμούς.
3. Στη Λεωφόρο, βρίσκει τον χειρότερο ΠΑΟ ever και δεν βάζει ένα γκολ στον Ευαγγέλου και στον Βλαχοδήμο.
4. Ένας εύκολος θρίαμβος επί του Ατρομήτου, γίνεται σε 5 λεπτά  2-2.
5. Έχεις να κερδίσεις εκτός έδρας από τις 17 ( !!!!!!!) Οκτωβρίου. Δηλαδή, η παρέλαση της 28ης δεν είχε γίνει, ο Τραμπ ακόμα έκανε περιοδείες κι είχε λίγες ελπίδες εκλογής κι οι Metallica  ήθελαν ακόμη έναν μήνα για να βγάλουνε δίσκο.
6. Όταν προηγείται στο σκορ οι αντίπαλοί της το ανατρέπουν ενώ όταν προηγούνται οι αντίπαλοι, αυτή δεν κάνει το ίδιο...

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Τώρα, όλη η βδομάδα είναι Ολυμπιακάδα. Θα πέσει πολύς αποπροσανατολισμός λόγω του ονόματος του αντιπάλου. Μπορεί να συντριβούμε. Μπορεί και να κερδίσουμε. Αν κερδίσουμε (που θεωρητικά είναι λιγότερο πιθανό), θα κρύψουμε τα προβλήματα κάτω απ' το χαλάκι. Γιατί η Α.Ε.Κ δεν έχει τόσο το πρόβλημα να κερδίσει τον γαύρο, όσο τη Λιβαδειά και τον Νιόνιο εκτός έδρας. Σχεδόν, ανέκαθεν.

ΥΓ: Δε θα επιρρίψω ιδιαίτερη ευθύνη στον Μανόλο. Αλλά σ' ένα πλατύ γήπεδο που θα παίζαμε κόντρα, ξεκινάς τον Πέκχαρτ κι όχι τον Αραούχο; Γιατί; Είχαμε ματς μεσοβδόμαδα; Και πότε θα μπει σ' έναν ρυθμό; Με σκόρπια 25λεπτα;

2 σχόλια:

  1. Δικαιολογίες για τους παίχτες ΤΈΛΟΣ.
    ΞΎΛΟ ΞΎΛΟ ΞΎΛΟ παντού. Στην προπόνηση και σε κάθε ματς έξω από τα αποδυτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Α.Ε.Κ έχει καλό υλικό, μια χαρά.
    Συμφωνώ απολύτως αλλά για το IQ διαφωνώ.
    Η νοοτροπία κι η ποδοσφαιρική παιδεία.
    Ναι ρε φίλε υπάρχει αρρώστια η οποία δεν έφυγε μαζί με τον Μοράις ή τον Κετσμπάγια για την οποία φταίει πρώτα πρώτα ο Δέλλας.
    Πρώτη φορά ήθελα και εγώ να δείρω το Μάνταλο και ακόμη μερικούς περιπατητές. Προχθές αρρώστησα πραγματικά ανέβασα πυρετό την ώρα που ο κάθε Μάνταλος δεν ντρεπόταν να χάνει από τον Ηρακλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή