Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Απόψε ο τελικός League Cup Αγγλίας

Ο πρώτος τίτλος στην Ευρώπη για το 2017 θα απονεμηθεί απόψε (18:30) στο Γουέμπλεϊ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σαουθάμπτον διεκδικούν το 

τρόπαιο του League Cup με εντελώς διαφορετικό κίνητρο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» από τη στιγμή που έχουν μείνει πίσω στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League, στοχεύουν και στα τρία κύπελλα στα οποία συνεχίζουν. Αλλώστε, μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί ως επιτυχημένη η πρώτη χρονιά του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο τους. Εχουν ήδη σηκώσει 4 φορές το League Cup, πέρσι επί Λουϊς Φαν Γκάαλ πήραν το κύπελλο και γενικά συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους προς τον βασικό τους στόχο, που είναι να ξαναγίνουν απόλυτοι κυρίαρχοι στην Αγγλία. Οσο για τον Μουρίνιο, έχει την ευκαιρία να γίνει ο τρίτος προπονητής με τέσσερις κατακτήσεις League Cup, πλάι στον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τον Μπράιαν Κλαφ. Αν μάλιστα τα καταφέρει, θα γίνει και ο μοναδικός με 4 τρόπαια σε 4 τελικούς, αφού ήταν νικητής και τις τρεις προηγούμενες φορές που έφτασε μέχρι το Γουέμπλεϊ, ως τεχνικός της Τσέλσι.

Βίοι αντίθετοι για την αντίπαλό τους. Οι «Αγιοι» έχουν κατακτήσει μόνο ένα τρόπαιο στην Ιστορία τους η οποία εκτείνεται σε τρεις αιώνες! Το 1976 ως ομάδα Β΄ κατηγορίας πήραν το κύπελλο Αγγλίας, όμως αυτό που τους δίνει κίνητρο ενόψει της Κυριακής είναι ότι τότε, 40 χρόνια πριν, νίκησαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το σκορ ήταν 1-0 με γκολ του Μπόμπι Στόουκς, ενός θρύλου της Σαουθάμπτον που «έφυγε» ξαφνικά το 1995, μόλις στα 44 χρόνια του.

Οι Κάρικ και Μχιταριάν που τραυματίστηκαν στο ματς του Europa League εναντίον της Σεντ Ετιέν θα είναι, πιθανότατα, απόντες από τον τελικό. Πάντως, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Μουρίνιο όσον αφορά τον Γουέιν Ρούνι. Και μάλιστα ενδιαφέρον... παγκόσμιο, αφού ενδεχόμενη απουσία του ίσως τον οδηγήσει οριστικά στην απόφαση να αποδεχτεί τα εκατομμύρια των Κινέζων. Από πλευράς προσφοράς και σημασίας, ωστόσο, ο μεγάλος απών είναι ο Βίρχιλ φαν Ντάικ της Σαουθάμπτον, ο Ολλανδός σέντερ μπακ που είχε παίξει σε όλα (!) τα ματς της ομάδας του στη φετινή σεζόν. Πριν από ένα μήνα τραυματίστηκε στον αστράγαλο κι έτσι όλα δείχνουν ότι ντεμπούτο στον τελικό θα πραγματοποιήσει ο Μάρτιν Κασέρες, που αποκτήθηκε πριν από 10 ημέρες έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Γιουβέντους.

* TI ΙΣΧΥΕΙ: Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου