Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Οριστικά ο Newley στην Α.Ε.Κ

Ο Μπραντ Νιούλεϊ επιστρέφει μετά από περίπου οκτώ χρόνια στην Ελλάδα... Ο Αυστραλός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος στην διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες του Πανιωνίου (2007-08) και του Πανελληνίου (2008-09), έφτασε σε συμφωνία με την ΑΕΚ και θα ενισχύσει τον «Δικέφαλο» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο μάνατζερ του 32 ετών άσου, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ήταν ο πρώτος που γνωστοποίησε σήμερα τη συμφωνία μέσω twitter, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε ένα «λακωνικό»... τιτίβισμά του ότι «ο Μπραντ Νιούλεϊ είναι ο νέος παίκτης της ΑΕΚ», ενώ στη συνέχεια και ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε τη μεταγραφή.

«Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει ότι ο Μπραντ Νιούλεϊ υπέγραψε σήμερα (13/02) συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο διεθνής Αυστραλός γκαρντ - φόργουορντ αναμένεται στο «Ελ. Βενιζέλος» την Τετάρτη (15/02), στις 11:25, με πτήση από Σίδνεϊ μέσω Ντόχα» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης και στη συνέχεια παρατίθεται το βιογραφικό του:

«O Μπραντ Νιούλεϊ γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1985 στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας και έχει ύψος 1μ.99.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Australian Institute of Sport. Με την αποφοίτηση του από το ΑΙS το 2004, o Νιούλεϊ υπέγραψε στους Townsville Crocodiles που τότε αγωνιζόντουσαν στην μεγαλύτερη τη τάξη κατηγορία του Αυστραλιανού μπάσκετ (NBL). Η πρώτη του χρονιά ως ρούκι τον βρίσκει να κατακτά τους τίτλους του All-Star game MVP, του Ρούκι της χρονιάς και του καλύτερου 6ου παίκτη της σεζόν.

Στις 28 Ιουνίου του 2007, ο Νιούλεϊ επιλέχθηκε από τους Χιούστον Ρόκετς στο νούμερο 54 του NBA-draft. Αγωνίστηκε σε τρία ματς στο Summer League και τον Αύγουστο ήλθε στην χώρα μας για λογαριασμό του Πανιωνίου, όπου σε 38 αγώνες, είχε 10 πόντους, 3.2 ριμπάουντ. ). Ως παίκτης του Πανιωνίου, μάλιστα, κατέχει σπουδαίο ρεκόρ στη Basket League, έχοντας 8/8 τρίποντα απέναντι στην ΑΕΚ. Τον Ιούλιο του 2008 υπέγραψε στον Πανελλήνιο, όπου σε 28 αγώνες μέτρησε 10.6 πόντους μέσο όρο και 4.3 ριμπάουντ.

Το καλοκαίρι του 2009 οι Ρόκετς τον κάλεσαν στο Summer League, όπου αγωνίστηκε σε 5 ματς. Στις 21 Ιουλίου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μπεσίκτας και στις 28 Μαίου του 2010 με τη Λιέτουβους Ρίτας, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 για να μετακομίσει στην Ισπανία και τη Βαλένθια.

Στις 9 Αυγούστου 2012, ο Νιούλεϊ υπέγραψε με τη Γκραν Κανάρια, όπου αγωνίστηκε στο ισπανικό Πρωτάθλημα για τέσσερα χρόνια.

Με τους Σίντνεϊ Κινγκς, τη φετινή σεζόν, ο Νιούλεϊ, σε 23 αγώνες είχε 17.5, 5 ριμπάουντ, 4.9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Νιούλεϊ μετράει επίσης συμμετοχές με την Εθνική Αυστραλίας, καθώς έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρας του από το 2006 σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου