Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Φαρμακείο της Κατερίνης επιλέγει πότε θα πληρώσεις με POS

Μπαίνω σε κεντρικό φαρμακείο της Κατερίνης να πάρω κάτι φάρμακα. 8 ευρώ και 30 λεπτά, μού λέει η υπάλληλος.

Πολύ ωραία λέω, έχετε και POS, θα πληρώσω με την κάρτα αναλήψεων. Όχι λέει, πρέπει να είναι πάνω από 10 ευρώ για το POS. Δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος νόμος, ψιθυρίζω και κάνει ότι δεν ακούει.
Άκου κοπέλα, που δε θα με ξαναδείς ποτέ. Αν θες δε βάζεις στο φαρμακείο σου POS. Δικαίωμά σου είναι, όσο δεν καθίσταται υποχρεωτικό. Από τη στιγμή όμως που βάζεις, δε δικαιούσαι να βάζεις ταρίφα. Και για 1 ευρώ, αν ο πελάτης το επιθυμεί είσαι υποχρεωμένη να χτυπήσεις το μηχανάκι. Βαράω το κεφάλι μου τώρα, όντας ετυμολόγος, πώς δε σκέφτηκα να της πω ότι δεν έχω μετρητά. Τι θα έκανε άραγε; Θα το χρησιμοποιούσε το POS;

6 σχόλια:

  1. Ναι ρε φίλε και 1 ευρώ. Γιατί δεν έχει αξία; Πριν 6 χρονια πήγα Όσλο και έπαθα σοκ που ο άλλος έβγαλε κάρτα για ένα πακέτο τσιγάρα. Όταν το είπα σε υπάλληλο της τράπεζα εδώ μου είπε "Ε.. οχι και έτσι." Για αυτό εκεί η φοροδιαφυγή δεν δεν ξέρω αν υπάρχει όπως την εννοούμε εμείς. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος κάνετε και οι δύο. Δεν είναι θέμα φοροδιαφυγής. Μην τρώτε τον παπά. Είναι καθαρά θέμα ενίσχυσης (και πάλι) των τραπεζών. Θέλουν να μαζέψουν όλο το χρήμα του κοσμάκη εκεί.

      Διαγραφή
    2. Σου υπενθυμιζω την απάντηση που έδωσα στον αναγνώστη esilver.

      Διαγραφή
  2. Η διαφορά όμως είναι ότι στην Ελλάδα η καλές τράπεζες κρατάνε και προμήθεια 1.8% Δημιουργούνε κέρδη από συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ καθημερινώς από το πουθενα!!Και εδώ όλα γίνονται για τις τράπεζες αλλά και ο κόσμος διχάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια φίλε μου είναι αυτή. Όλα γίνονται για τις τράπεζες. Από παντού προμήθειες. Δίκιο έχεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο έμπορος θα ορίζει από ποιο ποσό και μετά θα χρησιμοποιεί το POS.

      Διαγραφή