Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ναυάγιο στην πώληση της ΜΙΛΑΝ;

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άναψε, από τις αρχές του Φθινοπώρου, το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση
Αποτέλεσμα εικόνας για μιλαν σημα
των επαφών για την πώληση της Μίλαν σε Κινέζους επενδυτές και τις επόμενες ημέρες αναμένονταν οι τελικές εξελίξεις, αλλά πάλι προέκυψε εμπλοκή. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ οι Κινέζοι δεν κατέθεσαν το μέγεθος της προσφοράς που περίμενε ο Μπερλουσκόνι και έτσι η εξαγορά της Μίλαν παίρνει νέα αναβολή.
Η συμφωνία με την εταιρία «Sino Europe» επρόκειτο να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, αλλά ο κινεζικός επιχειρηματικός κολοσσός δεν κατέθεσε τα 320 εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε ο Μπερλουσκόνι, κάνοντας μια προσφορά κάτω από το ποσό που είχε συμφωνηθεί πριν μήνες.
Ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρίας, «Fininvest», η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Μίλαν, έχει στα χέρια, εδώ και μήνες, την επίσημη πρόταση Κινέζων επιχειρηματιών. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία για την αγορά των «ροσονέρι» αφορούσε ποσό ύψους 750 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που έχει και που το 2015 έφτανε στα 188,5 εκατ.
Την Παρασκευή επρόκειτο να διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για να εγκρίνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά οι Κινέζοι θέλουν και πάλι να διαπραγματευτούν το συνολικό τίμημα της αγοράς, κάτι που εξόργισε τον Μπερλουσκόνι και όλα πλέον δείχνουν ανοικτά, ακόμη και το ενδεχόμενο της ακύρωσης της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου