Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ομελέτα με ασπράδια για πρωινό


H τελευταία μόδα στην κουζίνα μας είναι τo πρωινό διαίτης. Την πρωτοκαθεδρία εδώ έχουν τ’ αβγά. Πάνε κι έρχονται απ’ το ψυγείο στον πάγκο, σπάνε, οι κρόκοι μαζεύονται σε μπολ και ψήνονται στο τηγάνι με μια σταγόνα λάδι μόνο τ’ ασπράδια. Μετά όλο το θέμα παίζεται στο …κάτι ακόμη που κάθε φορά θα προστεθεί για να κάνει ωραίο το πιάτο, δίνοντάς του κι ένα επιπλέον τουίστ γεύσης.
Η σημερινή εκδοχή κοκκίνιζε από την ντομάτα και μύριζε βασιλικό. Όλα πολύ απλά, αλάτι, πιπέρι και η συνοδεία μια φετούλα μαύρο ψωμί. Η καλημέρα της υγείας, με λίγες διασκεδαστικές θερμίδες. Δεν μιλάμε για συνταγή αλλά για λύση, εύκολη και γρήγορη.

Υλικά (για κάθε άτομο)

2 ασπράδια χωριστά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
3 φέτες ντομάτας, οι 2 ολόκληρες και η μια σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια
3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
1 ή 2 λεπτές φέτες μοτσαρέλα (προαιρετικά – μπορεί και λάιτ) ή σκαμόρτσα
αλάτι, πιπέρι

Κάνετε την ομελέτα με ασπράδια: Σε μικρό ή μεσαίο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (αν χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό, δεν χρειάζεται) και ρίχνετε 1 ασπράδι τη φορά να ψηθεί (1-2 λεπτά).
Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο το ένα ψημένο ασπράδι, προσθέτετε τις 2 φέτες ντομάτας, αλατοπίπερο, βάζετε πάνω το επόμενο ψημένο ασπράδι, τα κομματάκια ντομάτας και τον βασιλικό.

Σημείωση: Aν βάλετε τη μοτσαρέλα ή τη σκαμόρτσα, βάλτε την πάνω στο 2ο ασπράδι όσο είναι ακόμη στο τηγάνι και ολοκληρώστε το σάντουιτς ασπραδιών μέσα στο σκεύος σε μέτρια φωτιά, για 1-1,5 λεπτό, ώστε το τυρί να ζεσταθεί. Συνεχίστε με ντομάτα και τα υπόλοιπα και μεταφέρετε στο τέλος τα ασπράδια με τη βοήθεια σπάτουλας. 

pandespani.com

1 σχόλιο: