20 Μαρτίου 2017

Κοτόπουλο με μήλο και σπανάκι



Σερβίρει 4 άτομα, με 202 θερμίδες ανά μερίδα

Θα χρειαστούμε:


2 κ.γ. ελαιόλαδο
2 στήθη από κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
Λίγο αλατοπίπερο
Μια λιωμένη σκελίδα σκόρδο
½ κούπα μηλόξυδο (εναλλακτικά, λευκό ξύδι με χυμό μήλου)
1 πράσινο μήλο, σε φέτες
6 κούπες φύλλα baby σπανάκι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι και το μήλο. Το αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και τους χυμούς του. Μαγειρεύουμε για 3 ακόμα λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου