Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΤΟΜΥ, η ρουσφετομηχανή

Γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Με το γνωστό, άθλιο στυλ συριζαϊκής νομοθέτησης, δηλαδή, με μια ακόμη εκπρόθεσμη τροπολογία, η κυβέρνηση παρουσίασε μια νέα δομή υγείας, τις «Τοπικές Ομάδες Υγείας» (ΤΟΜΥ). Σκοπός των ΤΟΜΥ είναι η «αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου που προσφέρουν οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. και οι αποκεντρωμένες μονάδες τους».

Οι ρέκτες μεταρρυθμιστές του συστήματος υγείας κ.κ. Ξανθός και Πολάκης μας ξεκαθαρίζουν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ότι στόχος των ΤΟΜΥ είναι η «ποιοτική αναβάθμιση και ποσοτική επέκταση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» (sic). Πουθενά δεν αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταται η ποιοτική αναβάθμιση του συστήματος και πώς θα επιτευχθεί ούτε και τι σημαίνει, σε όρους οικονομικούς και αποτελεσματικότητας, η ποσοτική επέκταση του συστήματος. Σε όποιον καλόπιστο διερωτάται σε τι θα βοηθήσει η νεά δομή, αφού δεν ξέρουμε ούτε τι θα κάνει ούτε πώς θα το κάνει, η κυβέρνηση είναι σαφής: Το σύστημα υγείας θα γίνει καλύτερο επειδή θα γίνουν προσλήψεις στον ΤΟΜΥ. Ο ΤΟΜΥ είναι μια ρουσφετομηχανή!

Ιδού και οι τεχνικές του λεπτομέρειες. Ο ΤΟΜΥ θα κάνει τις γνωστές και δοκιμασμένες για την αντοχή τους στην διατήρηση του πελατεικαού κράτους «συμβάσεις ορισμένου χρόνου» [που εννοείται ότι θα παραταθούν μόλις....λήξουν]. Μεταξύ εκείνων που θα προσληφθούν και που σίγουρα θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος υγείας περιλαμβάνονται και διοικητικοί γραμματείς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης! Εδώ, το δίδυμο Ξανθός/Πολάκης είναι σαφέστατο: Η πρόσληψη, μας λένε, θα γίνεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας υγειονομικής περιφέρειας- και γι’ αυτό- εδώ, παρακαλώ προσέξτε, «δεν θα απαιτείται η εγκριτική αποφαση της τριμελούς επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006». Σαφέστατο: Ο ΠΕΣΥάρχης, διορισμένος κομματικός υπάλληλος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κάνει προσλήψεις μόνος του.

Για τον καθορισμό των αποδοχών του προσλαμβανόμενου προσωπικού θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών υγείας, διοικητικής ανασυγκρότησης, οικονομίας και οικονομικών. Κι ερχόμαστε στο «ψαχνό»: Η μισθοδοσία κι όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από ενωσιακούς πόρους. Αυτό ακριβώς επαναλαμβάνει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μάλιστα η άλλη συνοδευτική της τροπολογίας έκθεση «ανάλυσης επιπτώσεων των συνεπειών της ρύθμισης» μας υποσημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό (δηλαδή, κάνοντας γιούργια στον κουβά με τα βρυξελλιώτικα κουλούρια) "παρέχεται επιπλέον δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό». Θαυμάστε λογική:

Βήμα 1. Θα κάνουμε προσλήψεις-ετοιμαστείτε!

Βήμα 2. Θα φάμε τα λεφτά των κουτόφραγκων!

Βήμα 3 (αυτό δεν αναφέρεται στην έκθεση αλλά αποτελεί κατακτημένη πολιτική πρακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ): Όποιος τολμήσει και πει ότι οι κοινοτικοί πόροι πρέπει να διατεθούν για να εξαλείψουμε παθολογίες και αγκυλώσεις του συστήματος υγείας, είναι γερμανοτσολιάς και υπάλληλος του Σοϊμπλε.

Την τροπολογία υπογράφουν οι αριστεροί ρουσφετολόγοι και ρουσφετοπράκτες Τσακαλώτος, Γεροβασίλη, Σκουρλέτης, Χαρίτσης και Χουλιαράκης. Οι Έλληνες που δεν αντέχουμε άλλο τον διασυρμό και την ξεθεμελίωση του συστήματος υγείας πρέπει να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου