19 Μαρτίου 2017

Κέικ για πρωινό με ταχίνι και γιαούρτι


ΥΛΙΚΑ

"500 γρ. αλεύρι (περίπου)
250 γρ. Γιαούρτι
200 γρ. ταχίνι
220 γρ. ζάχαρη
1 κ. γ. κανέλα
1/2 φλ. αμύγδαλα
1/2 φλ. σταφίδες
1 κ. γ. baking powder


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, και προσθέτουμε την κανέλα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder και το Γιαούρτι.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με ελάχιστο αλεύρι.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου