1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κονσέρβα τοματάκια
1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 μέτριο χταπόδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Οδηγίες / Εκτέλεση
Καθαρίζετε το χταπόδι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και το χταπόδι
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
-Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
-Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει
-Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα
-Ανακατεύετε και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου