Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Χταπόδι με μακαρονάκι


1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κονσέρβα τοματάκια

1 ποτηράκι κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 μέτριο χταπόδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό

Οδηγίες / Εκτέλεση

Καθαρίζετε το χταπόδι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε

-Ρίχνετε και το χταπόδι

-Σβήνετε με κρασί

-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ

-Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Αλατοπιπερώνετε

-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

-Όταν είναι έτοιμο βγάζετε το χταπόδι και προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό

-Μόλις βράσει ρίχνετε το μακαρονάκι και αφήνετε να βράσει

-Μόλις γίνει και το μακαρονάκι ψιλοκόβετε το χταπόδι και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα

-Ανακατεύετε και σερβίρετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου