Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κέικ με αποξηραμένα φρούτα και λάιμ


Υλικά
170 gr. βούτυρο
175 gr. κρυσταλλική ζάχαρη
220 gr. αλεύρι
190 ml. γάλα φρέσκο
3 μεγάλα αυγά
150 gr. αποξηραμένα φρούτα
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανιλλίνης
1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο προαιρετικά
100 gr. άχνη ζάχαρη
1 λάιμ


Οδηγίες
 
Αφήνουμε το βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα..
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.


Χτυπάμε το βιτάμ με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, την βανίλια, το ξύσμα λάιμ και το ινδοκάρυδο, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα..

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι..
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε στο μείγμα του βιτάμ εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που την έχουμε αλείψει με βιτάμ και την έχουμε αλευρώσει.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180°C.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας 2 κουταλιές χυμό από το λάιμ με την άχνη, περιχύνουμε το κέικ και προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα για να το διακοσμήσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου