Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Προβλήματα αξιοπιστίας η HONDA

FFT σχόλιο: Ακόμη  μια χρονιά  7οι-8οι, δεν αντέχεται...

Η McLaren και η προμηθεύτρια των κινητήρων της, Honda, αντιμετώπισαν για ακόμη μία φορά πρόβλημα με τις μονάδες ισχύος στην πρώτη μέρα της δεύτερης εβδομάδας των δοκιμών στο Circuit de Catalunya. Στο μονοθέσιο του Stoffel Vandoorne προέκυψαν κάποια ηλεκτρικά προβλήματα και έτσι ο κινητήρας αντικαταστήθηκε. Τα προβλήματα αξιοπιστίας της Honda φαίνεται να συνεχίζονται μόλις τρεις εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Έτσι, ο Vandoorne ολοκλήρωσε σήμερα το πρωί 34 γύρους πριν η Honda διαπιστώσει το ηλεκτρικό πρόβλημα και προχωρήσει σε αλλαγή του κινητήρα.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής προμηθεύτριας κινητήρων ανέφερε:

«Ανακαλύψαμε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα με τον κινητήρα στο μονοθέσιο του Stoffel. Με σκοπό να αυξήσουμε τον χρόνο μας ανά γύρο, επιλέξαμε να αντικαταστήσουμε τον κινητήρα και να διερευνήσουμε περαιτέρω το ζήτημα μετά την απομάκρυνση του κινητήρα από το μονοθέσιο. Οι μονάδες ισχύος που χρησιμοποιήσαμε σήμερα είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας στις πρώτες δοκιμές.»

Η Honda σχεδιάζει να εισάγει έναν νέο κινητήρα στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία και πιστεύεται ότι κάποια στιγμή αυτήν την εβδομάδα θα δοκιμάσουν αυτόν τον κινητήρα, παρότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα έχουν επιλυθεί τα συνεχόμενα προβλήματα αξιοπιστίας ή αν απλά είναι ένας αναβαθμισμένος κινητήρας που σκοπό έχει να φέρει μεγαλύτερη επίδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου