Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η επόμενη μέρα τής Opel

Αποτέλεσμα εικόνας για opel logo
Και, ναι, η Opel μετά από 90 χρόνια «επιστρέφει» σε ευρωπαϊκά χέρια! Η γερμανική φίρμα,
που αποτελούσε μέλος της GM, πλέον, εισέρχεται στην αγκαλιά της πιο εκσυγχρονισμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, της PSA.
Με αυτόν τον τρόπο, ο όμιλος PSA γιγαντώνεται και ανοίγει και άλλο την ομπρέλα των σημάτων: Peugeot, Citroen, DS, Opel και η βρετανική Vauxhall αποτελούν το τετράτροχο οπλοστάσιο του γαλλικού ομίλου. Το βαρύ πυροβολικό που θα παραταχθεί απέναντι σε έναν άλλο ισχυρό όμιλο, αυτόν της VW. Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει ένα στόχο: να αναδείξει την PSA ως δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, πίσω από το VW Group. Σήμερα, η VW ελέγχει το 24% της αγοράς ενώ με την Opel o όμιλος PSA θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, και στο 16%.
H PSA που πριν από τρία χρόνια, το 2014, είχε διασωθεί από βέβαιη χρεοκοπία. Όμως, χάρη στο γαλλικό κράτος η εταιρεία όχι μόνο γλίτωσε το οικονομικό «ατύχημα» αλλά κατάφερε να ανακάμψει με εντυπωσιακό τρόπο δημιουργώντας μοντέλα που έφεραν ζεστό χρήμα στην γαλλική φίρμα. Πίσω από την επιτυχημένη πορεία της βρίσκεται ένας χαρισματικός CEO, ο Carlos Tavares, που πλέον βλέπει τις προσπάθειες του – αλλά και όλων των ανθρώπων της PSA – να καρποφορούν.
Να σημειωθεί ότι η αλλαγή σκυτάλης βρήκε την Opel εν μέσω της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης. Η γερμανική Opel θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα στην αγορά από το 2016 μέχρι το 2020, επτά από τα οποία μόνο το 2017. Και, επίσης – τι συγκυρία! – η Opel/Vauxhall κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της: πούλησε 1,16 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2016, αύξηση περίπου 46.000 μέσα σε ένα χρόνο, ή 4% ως ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων από το 2011.





Η Opel καυχιέται ότι το νέο Opel Astra ήταν ο κύριος συντελεστής αύξησης πωλήσεων στην Ευρώπη. Το Ευρωπαϊκό “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016” κατέγραψε πάνω από 285.000 νέες ταξινομήσεις – αύξηση πάνω από 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου