Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Εκτροχιάστηκε τρένο έξω απ' τη Θεσαλονίκη

Δύο νεκροί και επτά διασωθέντες τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος, είναι ο απολογισμός της επιχείρησης απεγκλωβισμού των ατόμων που βρίσκονταν στα δύο βαγόνια που τρένου που εκτροχιάστηκε στα 200 μέτρα από το 'Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη και που αποτέλεσαν εκείνα που διαπέρασαν οικία που βρισκόταν κοντά στις γραμμές, όπως επισήμανε ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Πουλτίδης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος επισήμανε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι δυνάμεις του σώματος που παραμένουν στο σημείο μειώνονται και ο αριθμός τους διαμορφώνεται σε έξι οχήματα και 15 άντρες.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 75-100 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.







Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Άμεση κινητοποίηση πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, στις 21:40 χθες, έπειτα από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Άδενδρο του νομού Θεσσαλονίκης. Κατά την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων, από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ανασύρθηκαν δύο θανάσιμα τραυματισμένα άτομα, απεγκλωβίστηκαν επτά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ διασώθηκε μεγάλος αριθμός επιβαινόντων. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος 65 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 27 οχήματα και ένας διασωστικός σκύλος από Υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών, οι οποίες τέθηκαν σε επιφυλακή.

Οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στον τόπο του συμβάντος παραμένουν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου