Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Για να σώσεις τις ντομάτες, βάλε και βασιλικό

Όταν καλλιεργούμε στον κήπο βιολογικές ντομάτες, πρέπει να φυτεύουμε και βασιλικό. Η συγκαλλιέργεια αποτελεί ένα από τα μικρά μυστικά της βιολογικής γεωργίας, η οποία όμως κάνει τη διαφορά !!! 

Αποτέλεσμα εικόνας για ντοματες
Η ντομάτα αποτελεί το φυτό με τις περισσότερες ασθένειες και εχθρούς. Ετσι λοιπόν με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούμε αρκετά τις πιθανότητες να προσβληθούν τα φυτά μας.

Καλά αποτελέσματα έχει επίσης και η συγκαλλιέργεια με σκόρδο.

Ο βασιλικός έχει την ιδιότητα να απωθεί αρκετά έντομα που προσβάλουν τη ντοματιά, όπως οι αφίδες, οι αλευρώδεις, ο τετράνυχος και άλλα ακάρεα.Επίσης προστατεύει τα φυτά από τα σκουλήκια στον καρπό.

Παράλληλα, έλκει ωφέλημα έντομα που τρέφονται με τα επιβλαβή, όπως ακάρεα της οικογένειας Phytoseiidae ή άλλα που παρασιτούν σε αυτά.

Όταν ανθίζει ο βασιλικός προσελκύει μέλισσες, ήμερα και άγρια είδη, που γονιμοποιούν και τα άνθη της ντομάτας, όταν φυτευτεί δίπλα.

Σημαντικός παράγοντας , είναι πως ο βασιλικός έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη γεύση και το άρωμα του καρπού της ντομάτας, ενώ παράλληλα προστατεύει το φυτό, από φυτοπαραστικούς μύκητες που μεταδίδονται μέσω του νερού.

Το ιδανικό είναι να φυτέψετε 2-3 βασιλικούς σε κάθε τετραγωνικό μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου