Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καλή βδομάδα; Εβδομάδα - εφιάλτης, να λες

Μνήμες από τον μεγάλο καύσωνα του 2007 θα ξυπνήσουν αυτή την εβδομάδα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, η θερμοκρασία θα χτυπήσει 40αρι, την Τετάρτη,
ενώ από την Πέμπτη κι έπειτα αναμένεται να βιώσουμε ζέστη «αφρικανικού καύσωνα», με θερμοκρασίες… Σαχάρας. «Εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα επηρεάσουν σε έκταση το μεγαλύτερο κομμάτι της ανατολικής και νότιας Ευρώπης όπως και σχεδόν όλη τη Μεσόγειο, τις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Αφρικής, την Κύπρο, την Τουρκία μέχρι και τη μέση Ανατολή. Ενώ ως προς τη βόρεια συνιστώσα, ο καύσωνας θα “ταλαιπωρήσει” έως και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης και θα φτάσει ενδεχομένως μέχρι και τη Ρωσία», σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έως την Τρίτη η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 39 βαθμούς Κελσίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν και καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα εσωτερικά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και ιδιαιτέρως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές. «Την Τετάρτη οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες θα βρίσκονται μια ανάσα από την Ελλάδα. Η θερμοκρασία ενδεχομένως να σημειώσει ακόμη μια μικρή άνοδο και ίσως φτάσει εκείνη τη μέρα στους 39-40°C» σχολιάζει ο κ. Καλλιάνος που εκτιμά πως αυτή θα είναι μόνο η «πρώτη γεύση» από τον επικείμενο καύσωνα.

Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους
Την ίδια ώρα, το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο εφιαλτικό, καθώς οι δρόμοι όλης της Αττικής –και σχεδόν στο σύνολο της χώρας- είναι γεμάτοι από τόνους σκουπιδιών. Οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απορρίπτοντας τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους είναι πλέον αφόρητη.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής και αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, τουλάχιστον έως την Πέμπτη, όπως είχε αποφασιστεί την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν καλύπτει τους συμβασιούχους, επιμένουν στη μονιμοποίησή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να μην την καταθέσει στη Βουλή τη Δευτέρα.

Μάλιστα, όπως δηλώνουν, τη Δευτέρα θα παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση, για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Ακόμη, πάντως κι αν υπάρξει συμφωνία άμεσα είναι απίθανο να γίνει μέσα σε λίγες ώρες η αποκομιδή σκουπιδιών τόσων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου