«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Όλο τον κόσμο που έχει περάσει από αυτή την εκπομπή εδώ και 13 χρόνια. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο φθινόπωρο. Ευχαριστούμε 
 
 Αποτέλεσμα εικόνας για στην υγεια μας ρε παιδια καλεσμενοι
 τον Alpha γι’ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εμείς θα πάμε κάπου αλλού. Το Στην Υγειά Μας θα συνεχίσει και θα συνεχίσει, όχι επειδή κάνουμε κάτι εμείς πολύ καλά, αλλά επειδή το αγαπάμε και κυρίως γιατί έρχεστε όλοι εσείς που έρχεστε. Πια, το Στην Υγειά μας έχει ξεφύγει από τα χέρια μας. Έχει αυτονομηθεί. Εμείς απλώς το ακολουθούμε. Ευχαριστούμε πολύ. Καλό καλοκαίρι. Τα λέμε από τον Οκτώβρη»… Με αυτά τα λόγια ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποχαιρέτισε το κοινό του, το περασμένο Σάββατο, από τη συχνότητα του Alpha.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής στην «Υγειάς μας ρε παιδιά» επιβεβαίωσε όσα γράφονταν, το τελευταίο διάστημα, και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαζύγιο με τον Alpha είναι βελούδινο, αφού ο σταθμός στήριξε όσο μπορούσε το εν λόγω πρότζεκτ. Το υψηλό κόστος, όμως, κάθε επεισοδίου της εκπομπής και οι χαμηλές, φετινές πτήσεις στους πίνακες της Nielsen οδήγησαν τους ιθύνοντες του καναλιού της Κάντζας στην απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία του με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Τα μεταγραφικά σενάρια έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά και μπορεί τα πράγματα να είναι ρευστά, όμως, οι «μνηστήρες» για το «Στην υγειά μας» φαίνεται ότι είναι περισσότεροι από ένας. Η ΕΡΤ αποτελεί προτεραιότητα για τον ηθοποιό – παρουσιαστή, αφού μέχρι και το 2013 και το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ, η εκπομπή προβαλλόταν από την εν λόγω συχνότητα, ενώ οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν άριστες μέχρι σήμερα. Θετικό κλίμα υπάρχει και από την πλευρά μεγάλου ιδιωτικού σταθμού, που επιθυμεί να δημιουργήσει μία δυνατή prime time ζώνη το βράδυ του Σαββάτου.

Μεγάλο αγκάθι της συγκεκριμένης εκπομπής παραμένει το μεγάλο κόστος της. Πρόκειται για ένα αρκετά δαπανηρό πρότζεκτ, ειδικά αν θυμηθεί κάποιος ότι κόστος ανά επεισόδιο -την εποχή της ΕΡΤ- ανερχόταν στα 37.000 €.