Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Σπιτικά τρουφάκια



Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα, σε μικρή δόση, απαραίτητο να το έχετε σπίτι σας χειμώνα-καλοκαίρι, για ένα κέρασμα, για ένα τραπέζι ή για μια στιγμή απόλαυσης.
Είναι πάρα πολύ εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας, σε δύο κινήσεις. Αγοράστε καλή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής για την συνταγή.

Υλικά 

60 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Πραλίνα, τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη, τριμμένη καρύδα (υπάρχει ποικιλία στα σούπερ μάρκετ) για τύλιγμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι
Σε βαθύ μπολ σπάστε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Χύστε μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος, σκεπάστε για 5 λεπτά με ένα πιάτο
Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά για να πετύχετε μια γκανάς ομοιόμορφη
Ρίξτε την ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και πάλι
Σκεπάστε την σοκολατένια ζύμη με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες
Με μικρό κουταλάκι παίρνετε μια ποσότητα, κάντε μια μπαλίτσα και το τρουφάκι σας είναι έτοιμο!
Δεν έχετε παρά να το κυλήσετε σε τρούφα, καρύδα ή πραλίνα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου