13 Ιουλίου 2017

Γρανίτα λεμόνι


Τι χρειαζόμαστε:
12 ποτήρια νερό
500-700 γραμμάρια ζάχαρη
2-3 ποτήρια χυμό λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια

Πώς το κάνουμε: 

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό μαζί με το ξύσμα.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν κρυώσει σουρώνουμε για να φύγει το ξύσμα και τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη μέσα σε ένα τάπερ μέχρι να παγώσει εντελώς. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι ρυθμίστε τα ανάλογα με το πόσο ξινή θέλετε τη γρανίτα. Προσωπικά επειδή μου αρέσει αρκετά ξινή βάζω λιγότερα και από 500 γραμμάρια ζαχαρη και 3 ποτήρια χυμό.

Για να τη σερβίρετε, βγάλτε τη γρανίτα γύρω στα 5' νωρίτερα από την κατάψυξη. Μετά θα είναι πολύ εύκολο να την θρυμματίσετε με ένα πιρουνάκι και να την σερβίρετε στα ποτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου