Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Από Σεπτέμβριο τα νέα διόδια

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι υπόλοιποι σταθμοί διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας οι οποίοι αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του μήνα. 
Η αρχή θα γίνει με την Ιόνια Οδό και θα ακολουθήσει η Κορίνθου Πατρών. 

Ειδικότερα μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τα διόδια στην Κλόκοβα, στο Μενίδι (ανάμεσα στην Αμφιλοχία και την Αρτα) και στο Τέροβο (ανάμεσα σε Άρτα και Ιωάννινα). 

Παράλληλα θα τεθούν σε λειτουργία και οι πλευρικοί σταθμοί σε Γαυρολίμνη, Άρτα και Γοργόμυλο. 

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Ήδη, η απόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που ήταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Στις αρχές Σεπτμεβρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία και τα νέα διόδια στην Κορίνθου – Πατρών. Ο πρώτος σταθμός θα είναι αυτός του Ελαιώνα στο Δήμο Αιγιαλείας, αλλά και ο νέος σταθμός διοδίων στο Ρίο (σήμερα λειτουργεί μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα). 

Με λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων η συνολική διαδρομή Ελευσίνας – Πάτρας θα κοστίζει 11,50 ευρώ. 

Όσον αφορά την πρόοδο του έργου, σε εκκρεμότητα παραμένουν πέντε τμήματα του οδικού άξονα στα σημεία Καμάρι, Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα και Ρίο τα οποία θα παραδοθούν στο σύνολο τους στο τέλος Αυγούστου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατασκευή του υπερκόμβου Ρίου που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, ενδεχομένως και λίγο νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου