Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Θέλει να γυρίσει στη Θάσο, ο Έλληνας 'Χάνιμπαλ Λέκτερ'

Την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή ζητά να περάσει ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο οποίος τον Μάιο του 1996 είχε προκαλέσει τρόμο σε όλη την Ελλάδα δολοφονώντας 5 μέλη της οικογένειάς του.Στις 19 και 20 Μαΐου 1996 δολοφόνησε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, τη 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του Ερμιόνη, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη Καλαμάρα και τον 58χρονο θείο του, αδελφό του πατέρα του, Βασίλη Σεχίδη, περνώντας έτσι στην ιστορία ως ένας από τους πιο φρικτούς εγκληματίες της χώρας. Στη συνέχεια τεμάχισε τα πτώματα -εκτός από αυτό του θείου του- και κατόπιν τα μετέφερε σε σακούλες σε χωματερή της Καβάλας, όπου και τα πέταξε.

«Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω» δήλωσε, αρχικά, στους εμβρόντητους αξιωματικούς της αστυνομίας και αργότερα πρόσθεσε: «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνομωσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα, για να μην με ξεκάνουν».

Σήμερα, 21 χρόνια μετά το έγκλημα -που αποτέλεσε θέμα για διδακτορικό στην ψυχιατρική και προκάλεσε και διεθνές ενδιαφέρον- ο Σεχίδης είναι πιο κοντά από ποτέ στο να επιστρέψει στον «ελεύθερο κόσμο» και μάλιστα στη Θάσο, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου, μιας και του το επιτρέπει ο νόμος, παρά τις 5 φορές ισόβια που του επιβλήθηκαν.



Πηγή: Αποφυλακίζεται ο Θεόφιλος Σεχίδης -Ο Ελληνας «Χάνιμπαλ Λέκτερ» θέλει να επιστρέψει στη Θάσο | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου