Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο κέικ με κράνμπερι


Συστατικά:

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη

300 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

150 γρ. σταφίδα σουλτανίνα

50 ml μαύρο ρούμι

Ζάχαρη άχνη και κράνμπερι για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες τα 250 γρ. από τα κράνμπερι και το ρούμι και τα αφήνουμε για λίγο να μουλιάσουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα απαλά ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα με το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα που ανοίγει διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο αφαιρούμε την φόρμα και το βάζουμε σε μία συρμάτινη σχάρα να κρυώσει καλά.

Τοποθετούμε το κέικ σε μία όμορφη πιατέλα με πόδι και στολίζουμε με τα υπόλοιπα κράνμπερι και ζάχαρη άχνη.
 
Από σεφ Βασίλη Καλλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου