Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ποντίκια στο Α.Π.Θ

Εκτός από το 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στον δήμο Πυλαίας, ποντίκια εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για το πρόβλημα ενημέρωσε σχετικά τις πρυτανικές αρχές ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ με έγγραφο το οποίο απέστειλε προς τις πρυτανικές αρχές. Σε αυτό αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας αναφέρονται καθημερινά κρούσματα εμφάνισης τρωκτικών (ποντίκια) στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του κτηρίου Διοίκησης (από τον 5ο έως τον 8ο). Με δεδομένο τον υγειονομικό κίνδυνο τόσο για το προσωπικό που εργάζεται στο ίδιο το κτήριο Διοίκησης όσο και για τους/τις συναδέλφους και το κοινό (φοιτητές/τριες, πολίτες) που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες που εδρεύουν σε αυτό, ζητούμε να προβείτε σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αφορούν ολόκληρο το κτήριο Διοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά του προβλήματος και στους υπόλοιπους ορόφους».

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γρηγοριάδης ανέφερε ότι «το πρόβλημα υπάρχει ακόμη», προσέθεσε ωστόσο πως «η πρυτανεία μας έχει ενημερώσει ότι έχει κάνει κάποιες ενέργειες μυοκτονίας και περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια πρύτανης Ανθρωπίνων Πόρων Παρασκευή Αργυροπούλου Πατάκα ανέφερε στη Voria.gr ότι «πράγματι εμφανίστηκαν κάποια ποντίκια στο κτήριο της διοίκησης, όπως τουλάχιστον μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και υπήρξε ειδική μέριμνα για μυοκτονία από το συνεργείο καθαριότητας όπως προβλέπεται και στη σχετική σύμβαση». Η κ. Αργυροπούλου Πατάκα προσέθεσε ότι «έχουν παρθεί ήδη όλα τα μέτρα για όλο το κτήριο. Ζητήσαμε από τον Σύλλογο να μας ενημερώσουν για το πού υπήρξε πρόβλημα ώστε να ξέρει το ειδικό συνεργείο πού θα κάνει μυοκτονία. Εδώ και 15 μέρες έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, έγινε μυοκτονία και αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα».

Η αναπληρώτρια πρύτανης σημείωσε ότι δεν έχει αναφερθεί ανάλογο πρόβλημα για κανένα άλλο κτήριο του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου